in , ,

? Un bebeluș a murit de coronavirus în SUA

Un bebeluș a murit din cauza noului coronavirus

Guvernatorul statului america Illinois a anunțat, cu puțin timp în urmă, cazul extrem de rar al morții unui bebeluș din cauza COVID-19. Este primul astfel de caz raportat în Statele Unite de la izbucnirea pandemiei.

Autoritățile americane, citate de The Guradian, au anunțat că în acest moment este în plină derulare o investigație care să arate cu exactitate cauza morții și care să arate dacă bebelușul, care avea sub un an, avea și alte probleme de sănătate.

„Poate vi s-a părut că pandemia nu e e chiar așa de amenințătoare, că nu e mare lucru. Și poate această tregedie e un semnal de alarmă!” (oficial)

Printre copii, cazurile de COVID-19 înregistrate până acum sunt relativ rare și, de regulă, e vorba de forme ușoare ale bolii. Este ceea ce arată statisticile: că vârstnicii sunt cei mai expuși, sunt cei mai vulnerabil. În același timp, pe măsură ce numărul infectărilor crește și se împrăștie în toate colțurile lumii, auzim de tineri care fac forme grave și, din nefericire, mor. Iar acum auzim și de un bebeluș. ?

Mămici, singura certitudine este aceasta: autoizolarea este cea mai bună apărare în această criză globală de sănătate publică.

Citește și: Cât de mare e PERICOLUL CORONAVIRUS pentru copii și tineri?

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

Cât de mare e PERICOLUL CORONAVIRUS pentru copii și tineri?

Cu un bebeluș de 3 luni acasă, ea luptă în spital să vindece mămici infectate cu coronavirus