Sari la bara de unelte

Nașterea – momentul acela de care te temi și pe care îl aștepți cu cea mai mare nerăbdare vreme de 9 luni. Timp în care auzi și ce n-ai vrea să auzi vreodată, citești nebunește, după care n-ai vrea să mai citești nici măcar un rând… Mă rog, știți și voi la fel de bine ce înseamnă tot tumultul acela pe care îl trăiește o femeie înainte de a naște.

3 minute și 49 de secunde copleșitoare: încă o femeie minunată naște

Când am văzut prima dată aceste imagini, mi-au dat lacrimile. Îi înțelegeam…, de fapt, parcă îi simțeam durerea teribilă. În acelați timp. frumusețea ei, felul în care face față contracțiilor, cum strigă „șoptit” – toate acestea o fac, pentru mine cel puțin, unică. Și impresionantă!

naște

femeie naște

femeie naște

VIDEO Privește-o tu cum naște și spune dacă nu sunt niște imagini cum rar vezi!

 

https://www.youtube.com/watch?v=lVRwksKtpHk&t=98s

Când o femeie naște – ce se întâmplă, pe scurt

În primul stadiu al travaliului, contracțiile fac cervixul să se dilate gradual. Acesta este, de regulă. cel mai lung stadiu al travaliului. Este așa-numita fază latentă și poate dura ore bune sau chiar câteva zile.

În cel de-al doilea stadiu al travaliului, mămica este dilatată complet, iar contracțiile continuă până se naște copilul. I se mai spune și „faza de împingere”.

În fine, cel de-al treilea stadiul al travaliului începe când se naște Bebe și se termină cu expulzarea placentei.

Este cel mai scurt stadiu al travaliului și durează undeva între 5 și 30 de minute.

Am mai vorbit despre aceste lucruri, am mai vorbit cum nașterea poate fi un proces îngrozitor de lung și extrem de traumatiznt. Ba chiar poate fi unul fatal! Organizația Mondială a Sănătății estimează că, în fiecare zi, 830 de femei mor dina cauza complicațiilor apărute în timpul sarcinii sau la naștere. Iar aceasta e statistica”¦ îmbunătățită: numărul e cu 44% mai mic decât în anii 90!

Poate vrei să citești și Motivul real pentru care nașterea e atât de grea și de periculoasă. Zilnic, 830 de femei mor în urma sarcinii

Comentarii Facebook