in

„Am născut în vremea pandemiei! Nimic nu mă mai sperie de-acum!” Cele mai puternice mămici

„Ce lume e asta în care te aduc eu pe tine, puiul meu?”. Ne punem întrebarea asta de o sută de ori oe zi și când suntem gravide în vremuri obișnuite, când ne pregătim devenim mame într-o lume pe care avem senzația că o cunoaștem și o înțelegem. Acum, când lumea arată ca-n filme distopice, când nu se e când și cum se va sfârși pandemia, ne întrebăm și mai des. Și mai profund.

Dar, atunci când toate acestea se vor termina – și se vor termina, negreșit! – voi veți fi femeile care erați gravide în vremea pandemiei, femeile care aduceați pe lume copii în cele mai complicate vremuri pe care le trăiește omenirea de la al doilea Război Mondial încoace.

Sunteți femeile care au de înfruntat temeri și griji de neimaginat, dar care găsesc în ele, de o mie de ori pe zi, un curaj formidabil. „Nimic nu poate să mă mai sperie de-acum!”, mărturisea mai zilele trecute o proaspătă mămică.

Am adunat aici câteva povești extraordinare ale unor femei extraordinare care au devenit mame în aceste zile. Sunt femei din lumea întreagă care au născut în vremea pandemiei.

❤️ Ashey Leonard e una dintre ele. Ea povestește:

„Am adus-o pe lume pe ce-a de-a treia fetiță a mea pe 16 martie, în Florida. La spital tocmi se schimbaseră toate regulile, inclusiv cele de vizitare. Soțul meu a avut voie, totuși, să fie cu mine. Celelalte fetițe ale mele și-au văzut surioara când am ajuns acasă. Felicitări tuturor mamelor din toată lumea asta care trec prin naștere sau așteaptă să nască în vremurile astea… Copiii noștri au niște povești de naștere cum nu s-au mai văzut!”

❤️ Shelby este o altă femeie care a devenit mămică în vremea pandemiei

„Abia l-am născut pe băiețelul meu! Am născut pe 21 martie… Sunt recunoscătoare și fericită că sala de nașteri a fost mutată într-o altă parte a spitalului. (…) Fratele meu nu o să își vadă prea curând nepotul, câțiva colegi de muncă de-ai lui au fost testați pozitiv la COVID-19 și e în izolare. Vremurile sunt grele acum, dar împreună puterm trece și de asta!”

❤️ Laura povestește își povestește și ea experiența:

„Micuța Nia s-a născut acum 3 zile într-un spital în care nimic nu mai era ca înainte, într-o nebunie totală, dar unde, totuși, m-am simțit în siguranță, m-am simțit pe mâini bune. Niciodară n-am fost atât de îngrijorată, dar niciodată n-am simțit atât de multă grijă pentru mine și copilul meu!”

Poate o să îți placă să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

Gata, mămici, e oficial! Se amână plata ratelor la bănci. Pentru cât timp, condiții și pași de urmat

Cât de mare e PERICOLUL CORONAVIRUS pentru copii și tineri?