in

Carantină TOTALĂ‚ în România. Din casă poți ieși DOAR ca să mergi la serviciu sau la cumpărături. Inclusiv ziua!

pandemie coronavirus romania

Recomandările se transformă în interdicții: nu doar noaptea, ci și ziua e interzis să ieși din casă. Excepție: mersul la serviciu, la cumpărături de produse de strictă necesitate și la urgențe.

Anunțurile tocmai au fost făcute de președinte. Diseară, spune președintele, măsurile vor fi cuprinse într-o ordonanță militară. Klaus Iohannis a fost, de la ora 12:00, la Palatul Controceni, într-oo ședință de urgență de evaluare și prezentare a unor eventuale noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. La ședință au participat președintele Klaus Iohnnis, prim-minitrul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și Ministrul Sănătății, Victor Costache.

Declarația președintelui Klaus Iohannis:

„Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.

Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă

La ora 14:00, președintele Iohannis va participa la o videoconferință cu managerii de spitale, cu premierul și cu mai mulți miniștri.

Măsurile radicale vin în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns azi, în România, la 762. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 186 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. Până la această oră, 8 oameni au murit.

Poate o să îți placă să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

rasarit soare coronavirus

Uluitor răsărit de soare în vremea coronavirusului. Imaginile care luminează în dimineața – VIDEO

Cum mi-am dădăcit mama de coronavirus mai rău decât îmi dădăcesc copiii. +Amenințări carghioase: „Mama, dacă nu stai naibilor în casă, te spun lu’ tata că… „