in

Cea mai bună veste de azi: tratamentul pentru COVID-19 folosit cu succes de japonezi

Tratament eficient coronavirus

Un medicament folosit în Japonia pentru tratarea noilor tulpini de gripă pare să fie eficient la tratarea pacienților de COVID-19. Este vorba de favipiravir, dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Toyama Chemicals. Este un anunț făcut de presa chineză și preluat de publicația The Guardian.

Zhang Xinmin, un oficial al ministerului științei și tehnologiei din China, a declarat că favipiravir a dus la rezultate încurajatoare în studiile clinice la Wuhan și Shenzhen, studii care au implicat 340 de pacienți.

„Are un grad ridicat de siguranță și este clar eficient în tratament”, le-a spus Zhang jurnaliștilor. De asemenea, potrivit radioului public din China, NHK, pacienții cărora li s-a administrat medicamentul din Shenzhen au devenit negativi la virus la patru zile după ce testul a arătat că sunt pozitivi, comparativ cu o medie de 11 zile pentru cei care nu au fost tratați cu medicamentul.

În plus, razele X au confirmat îmbunătățiri ale stării pulmonare pentru aproximativ 91% dintre pacienții care au fost tratați cu favipiravir, comparativ cu 62% dintre cei fără medicament.

Fujifilm Toyama Chemical, care a dezvoltat medicamentul – cunoscut și sub numele de Avigan – în 2014, a refuzat să comenteze afirmațiile.

Medicii din Japonia utilizează același medicament în studiile clinice efectuate pe pacienții cu coronavirus care au simptome ușoare până la moderate, în speranța că acesta va împiedica înmulțirea virusului la pacienți.

Dar o sursă japoneză a ministerului sănătății a sugerat că medicamentul nu a fost la fel de eficient la persoanele cu simptome mai severe. „Am dat Avigan la 70 până la 80 de persoane, dar nu pare să funcționeze atât de bine atunci când virusul s-a înmulțit deja”, a declarat sursa.

Între timp, cercetărorii belgieni au anunțat că au descoperit un anticorp capabil să lupte cu noul coronavirus. Citește AICI despre descoperirea lor.

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

Tot ce știm (până acum) despre naștere în timpul pandemiei de COVID-19

Un soț infidel a plecat cu amanta în Italia și s-a întors cu coronavirus