in

Coronavirus. Sunt gravidă, ar trebui să mă autoizolez? Ce înseamnă, de fapt, autoizolarea

Autoizolarea este recomandarea pe care o auzim tot mai des și pe care, probabil, o vom auzi și mai mult, pe măsură ce numărul oamenilor infectați cu noul coronavirus va crește. Este și cea mai logică măsură de precauție pe care o putem lua: cu cât restrângem mai mult aria de interacțiune cu alte persoane, cu cât scade numărul oamenilor cu care interacționăm, cu-atât scade și riscul de infectare.

Așadar, ce ar trebui să știm despre autoizolare și cum anume ne autoizolăm?

Autoizolarea presupune, practic, să ne rupem de restul lumii. Știu, sună cam rău și, acum o săptămână – sau poate doar cu câteva zile în urmă – ni se părea ceva de neimaginat.

Autoizolarea presupune exact ce bănuiți: nu mai ieșim din casă, nu mergem la serviciu, nu mergem în locuri publice, nu mergem cu mijloacele de transport în comun sau cu taxiul. Și nu, nici musafiri nu prea mai putem primi.

E esențial să aerism casa și camerele în care o să petrecem niște timp și să cerem ajutor familiei sau prietenilor pentru cumpărăturile de care avem nevoie. Ideal e să ni le lase la ușă, să evităm pe cât posibil contactul cu oricine. Nu, probabil că n-o să se supere nimeni pe noi, toată lumea înțelege cât de important e ca o viitoare mămică și bebele ei din burtică să fie în cât mai mare siguranță. La urma urmelor, mai bine luăm măsuri de precauție în plus acum decât și cel mai mic regret mai încolo.

Citiți, uitați-vă la filme, odihniți-vă. Dormiți cât de mult puteți, nici n-aveți idee cât de mult veți tânji după somn când se va naște Bebe! Bine, dacă nu sunteți la primul bebe, știți asta deja. Așadar, filme, cărți și sooomn. Mult somn! Și ăncercați să evitați surse suplimentare de stres. Cât de mult puteți, știu că nu e cel mai ușot lucru acum.

În România, la ora asta, sunt 88 de cazuri înregistrate oficial. Și, ca să recapitulăm și asta, iată care sunt simptomele-cheie ale infecției cu noul coronavirus, așa cum au fost ele sintetizate de experți și de oficiali:

Dacă vrei să mai citești câte ceva despre sarcină și noul coronavirus, am adunat AICI câteva sfaturi pe care le au experții pentru viitoarele mămici.

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

Sarcina și noul coronavirus. Ce sfaturi au experții pentru viitoarele mămici

Teama de coronavirus. Ce poți face ca să mai scapi de frica pe care o simți