Când ar putea fi gata vaccinul împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus

Home Uncategorized Când ar putea fi gata vaccinul împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus

Institute naționale, companii farmaceutice și laboratoare din toată lumea sunt într-o adevărată cursă contracronometru pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri împotriva bolii COVID-19 care se răspândește cu repeziciune.

În trei țări din lume sunt în stadii relativ avansate cercetări și teste pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii din cauza căreia Organizația Mondială s Sănătății a declarat pandemie. În Statele Unite a început deja testarea pe oameni a unui vaccin. Associated Pres scrie că la Institutul de Cercetare Kaiser Permanente din Seatle, cercetătorii au început un studiu pentru un vaccin antiCOVID-19, studiu aflat în fază avansată.

Vaccinul împotriva noului coronavirus pe care îl dezvoltă americanii

Primul participant al studiului – adică primul om care a primit injecția-test – este manager de operațiuni la o companie de tehnologie de mici dimensiuni. Este vorba de Jennifer Heller, o femeie de 43 de ani, care a declarat, ănainte de a fi vaccinată: „Cu toții ne simțim neputincioși. Pentru mine, aceasta este o șansă de a face ceva.” După injecție, a părăsit zâmbind laboratorul și a spus că se simte grozav.

Șefa studiului pe care îl fac cercetătorii de la Kaiser Permanente, dr. Lisa Jackson, declară că tot procesul nu este ăncă în faza în care ar fi prudent ca vaccinul să fie oferit populației, că mai e nevoie de teste și monitorizări, dar este un prim pas foarte important.

Certcetările merg promițător – ritmul este extrem de alert, primele rezultate sunt optimiste, dar întreg procesul până la obșinerea unui vaccin care să fie folosit pe scară largă tot ar mai putea dura câteva luni.

Ce fac oamenii de știință din China

În același timp, în China, în mai multe laboratoare ale mai multor universități sunt dezvoltate alte posibile vaccinuri împotriva bolii. Unele vor ajunge foarte curând în faza de teste clinice, iar altele ar putea fi puse la dispoziție în situații de maximă urgență.

Între timp, un anticorp capabil să lupte cu noul coronavirus a fost descoperit de cercetătorii belgieni. este vorba de un „anticorp unic” ce le poate oferi oamenilor o protecție imediată, dar de durată mai scurtă decât cea pecare o oferă un vaccin.