in

Formidabilă veste: a treia zi la rând fără niciun caz de coronavirus local în China

A treia zi fără niciun caz local nou de coronavirus în China

Fiecare veste bună venită din China e o gură de aer pentru toată lumea. E o rază de speranță care spune că există o cale de a pune capăt unei epidemii devastatoare cum e epidemia de coronavirus.

AFP, citată de Agerpres, scrie că ziua de azi este cea de a treia zi la rând în care China nu are de raortat niciun caz de infectare locală cu coronavirus. Cele 41 de cazuri noi sunt „importate” – cetățeni chinezi sau străini care au venit în țară cu boala COVID-19. Datele acestea raportate de autoritățile sanitare chineze reprezintă un nou record zilnic pozitiv.

Ca să evite ca persoanele infectate să genereze un nou val al epidemiei pe care China o ține acum sub control, autoritățile au impus intrarea imediată în carantină a tururor oamenilor care intră în țară.

Ca să înțelegem mai bine evoluția situației din China, la mijlocul lunii februarie, autoritățile sanitare raportau mii de noi îmbolnăviri în fiecare zi. China a înregistrat, în total, 81.000 de persoane infectate cu noul coronavirus. Acum mai sunt bolnavi puțin peste 6.000 de oameni.

Poate te interesează și:

Comentarii Facebook

Când se va termina epidemia de coronavirus și viața se va întoarce la normal? Analiză BBC

În curând încep în România teste clinice pentru un vaccin anticoronavirus