in

În curând încep în România teste clinice pentru un vaccin anticoronavirus

În curând încep teste clinice în România pentru un vaccin anticoronavirus

Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat azi, într-o intervenție la Digi24, că un vaccin anticoronavirus experimental va fi testat curând și în România, în baza unei colaborări cu Marea Britanie. A spus că există deja voluntari cu ajutorul cărora vor începe testele clinice la Institutul Matei Balș.

Decelarația secretarului de stat vine a doua zi după una similară făcută de directorul Institutului Matei Balș, profesorul Adrian Streinu-Cercel. El spunea ieri că într-o lună ar putea fi gata toată documentația pentru a face primele evaluări.

”În Statele Unite şi în Marea Britanie se testează un vaccin antocoronavirus împotriva coronavirusului. Noi, de la Institutul Naţional de Boli infecţioase ”Matei Balş”, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin”, a spus Adrian Streinu-Cercel. Și a continuat: „S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”

Acest vaccin anticoronavirus experimental este realizat prin inginerie genetică.

Poate vrei să citești și:

Comentarii Facebook

Formidabilă veste: a treia zi la rând fără niciun caz de coronavirus local în China

Restricții noi de deplasare a persoanelor, la dentist mergem doar în caz de urgență și alte măsuri pentru oprirea răspândirii coronavirusului