in

Nașteri suspendate la o maternitate privată din București. O gravidă cu coronavirus a mințit la internare

O femeie care s-a internat la maternitatea MedLife Grivița a declarat, la internare, că nu a călătorit în străinătate și nici nu a intercaționar cu vreo persoană venită din afara țară.

În timpul operației de cezariană, gravida a avut un puseu febril, după care a revenit asupra declarației inițiale, transmite MedLife. În aceste condiții, pacienta fost testată pentru coronavirus, iar rezultatele au ieșit pozitiv pentru boala COVID-19.

La maternitate MedLife se face acum anchetă epidemiologică.

Comunicatul MedLife

”În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Griviţa pentru naştere, prezentând contracţii, fără vizite în alte unităţi MedLife. La momentul internării, pacienta nu prezenţa nicio simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute şi a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc şi nu a interacţionat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau roşii, după cum sunt definite de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În timpul operaţiei de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declaraţiei, menţionând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania”

MedLife face un apel către toți pacienții care ajung într-o unitate medicală, publică sau privată, să respecte cu totul măsurile de prevenție epidemiologică impuse de autorități și să dea dovadă de responsbilitate, transpareță și onestitate în relația cu personalul medical. „De acțiunile individuale ale fiecăruia depinde siguranța noastră, a tuturor.”, mai spune MedLife.

Dacă vrei să știi cele mai importante noutăți de azi, citește despre:

Comentarii Facebook

Cum mi-am dădăcit mama de coronavirus mai rău decât îmi dădăcesc copiii. +Amenințări carghioase: „Mama, dacă nu stai naibilor în casă, te spun lu’ tata că… „

O companie farmaceutică donează statului român tratament pentru coronavirus. 8.000 de oameni pot beneficia de medicament