in

Niciun caz intern de coronavirus în China în ultimele 24h. Asta chiar poate schimba ceva!

Niciun caz local de coronavirus în China în ultimele 24h

Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei de coronavirus – epidemie care, între timp, s-a transformat în pandemie – China anunță că nu a înregistrat niciun caz nou de infectare locală față de ziua precedentă. cazurile noi de COVID-19 sunt puține – în număr de 34 și – și au fost înregistrate la persoane care au venit în China în aceste zile din alte colțuri ale lumii.

The New York Times scrie că este o realitate care ar putea reprezenta un veritabil moment de cotitură în lupta cu pandemia de coronovirus, un eveniment dramatic și global care a schimbat deja viața de zi cu zi a oamenilor și economiile națiunilor.

Când cred experții că se încheie epidemia

Aceste date oficiale furnizate de Beijing pot fi semnul că epidemia ar putea intra în faza ei finală, ceea ce ar putea permite țării să facă primii pași spre reintrarea în normal. Totuși, China nu este complet în afara pericolului. Experții spun că este nevoie de 14 zile consecutive în care să nu se înregistreze un caz nou de COVID-19. Acela ar fi, spun ei, momentul în care lumea poate considera că epidemia a luat sfârșit în China, țara de unde a noul coronavirus s-a împrăștiat pe toată planeta.

Ce știm, până acum, despre tratamentul COVID-19

Microbiologi, epidemiologi, virusologi – savanți din toate colțurile lumii caută acum, pe de-o parte, cele mai bune variante de tratament a bolii pe care o provoacă noul coronavirus, dar lucrează accelarat și la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID care să pună stop răspândirii.

Două vești bune se remarcă, din această perspectivă. Pe de-o parte, un medicament folosit în Japonia pentru tratarea noilor tulpini de gripă pare să fie eficient la tratarea pacienților de COVID-19. Este vorba de favipiravir, dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Toyama Chemicals.  Am scris despre acest medicament AICI.

De asemenea, cercetătorii belgieni au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze coronavirusul. E vorba despre un „anticorp unic” ce poate oferi o protecție imediată, chiar dacă este vorba despre o protecție de mai scurtă durată decât aceea pe care o oferă un vaccin. Și despre această descoperire am scris, găsești totul AICI.

Comentarii Facebook

Moment emoționant între o tânără și bunicul ei în carantină din cauza coronavirusului

Carantina Coronavirus aduce lebede și delfini în apele canalelor din Veneția – VIDEO