in

Restricții noi de deplasare a persoanelor, la dentist mergem doar în caz de urgență și alte măsuri pentru oprirea răspândirii coronavirusului

Noi interdicții în România pentru oprirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus

Se suspendă activitatea în cabinete stomatologice, cu excepția urgențelor.

Între orele 06.00-22.00, circulația persoanelor e limitată. Putem ieși din casă să mergem la serviciu, să îngrijim copiii / vârstnici, să ne cumpărăm alimente și medicamente.

Ca să demonstrezi că mergi la serviciu, trebuie să prezinți, la un eventual control, legitimație, adeverință de serviciu sau declarație pe propria răspundere.

Mall-urile se închid de mâine, de la ora 22.

Intrarea străinilor și apatrizilor în România e serios restricționată.

Nunți, botezuri – se pot oficia, dar nu pot participa mai mult de 8 persoane. De asemenea, preoții pot oficia slujbe în biserici, dar credicioșii nu pot participa; slujbele pot fi transmise online.

Iată textul Ordonanței Militare prin care se iau noile măsuri

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Ordonanța militară va fi publicată în Monitorul Oficial.

Comentarii Facebook

În curând încep în România teste clinice pentru un vaccin anticoronavirus

Șeful OMS: Compasiunea poate fi medicament. Aveți grijă de voi, fizic și mental. E firesc să fiți speriați de coronavirus