in

Șeful OMS: Compasiunea poate fi medicament. Aveți grijă de voi, fizic și mental. E firesc să fiți speriați de coronavirus

Sfaturile șefului OMS în criza coronavirusului

În fiecare zi sperăm să fie mai bine, în timp ce îngrijorarea persistă sau chiar crește. Când lucrurile par să scape de sub control, ajută să ne amintim ce e în puterea noastră. Ce putem face noi, cum putem noi să avem grijă de noi și de cei dragi. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, le transmite oamenilor sfaturile sale pentru a face față mai bine crizei declanșate de pandemia de coronavirus. O criză care a schimbat deja dramatic viețile a milioane de oameni.

Sfaturile șefului OMS:

  • În această perioadă dificilă, este important să continuăm să avem grijă de sănătatea fizică şi mentală. Acest lucru ajută nu doar pe termen lung, dar este de mare ajutor și în eventualitatea în care vă îmbolnăviți de COVID-19 și trebuie să luptați cu boala.
  • Mâncaţi pe cât de sănătos puteți, alegeți o dietă hrănitoare, care ajută sistemul imunitar să funcţioneze corect. Limitaţi consumul de alcool şi evitaţi băuturile cu zahăr.
  • Nu fumaţi. Fumatul poate creşte riscul dezvoltării unei forme grave de boală, dacă vă infectaţi cu noul coronavirus.
  • Faceţi exerciţii fizice. OMS recomandă 30 de minute de activitate fizică pentru adulţi şi o oră pentru copii (…) Dacă nu puteţi ieşi din casă, găsiţi un exerciţiu video online, dansaţi, faceţi yoga sau urcaţi şi coborâţi scările. Dacă lucraţi de acasă, nu staţi în aceeaşi poziţie perioade lungi de timp. Ridicaţi-vă la fiecare 30 de minute pentru o pauză de 3 minute.
  • Aveţi grijă de sănătatea voastră mentală. E normal să vă simţiţi stresaţi, confuzi şi speriaţi . Vă poate ajuta să vorbiți cu oameni în care aveți încredere. Sprijinirea altor persoane din comunitatea voastră vă poate ajuta la fel de mult pe cât îi poate ajuta pe ei. Ţineţi legătura cu vecinii, familia şi prietenii. Compasiunea este un medicament. Ascultaţi muzică, citiţi o carte sau jucaţi un joc. Şi încercaţi să nu vedeți prea multe ştiri, dacă vă provoacă teamă. Obţineţi informaţii din surse sigure, o dată sau de două ori pe zi.

Suntem împreună, mămici!

Comentarii Facebook

Restricții noi de deplasare a persoanelor, la dentist mergem doar în caz de urgență și alte măsuri pentru oprirea răspândirii coronavirusului

„Puiul meu, un coronavirus dă peste cap lumea în care te vei naște. Nu știu nimic din ce va fi, dar știu cât te iubesc și cât te voi ocroti!”