in

Un vaccin anticoronavirus va fi adus în România într-o lună (oficial român)

Un vaccin anticoronavirus ar urma să ajungă în România într-o lună

Un vaccin experimental anticoronavirus va fi adus în țară în aproximativ o lună, a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 directorul Intitutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, profesorul Adrian Streinu-Cercel. Este vorba despre un vaccin anti-COVID-19 făcut în Marea Britanie, iar vaccinul ar urma să fie testat pe grupe.Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat că, din momentul în care s-a ratifictat protocolul știinșific de cercetare, pasul următor este avizarea la Agenția Națională a Medicamentului din România.

Declarația profesorului Streinu-Cercel privind vaccinul anticoronavirus

„În Statele Unite și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronaviruslui. Noi, cei de la Institul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim și protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.

Este un vaccin făcut prin inginerie genetică, după ce s-au identificat structurile de la nivelul virusului, structuri care pot genera anticorpi protectori. Este un vaccin care se oferă populației care nu a trecut prin infecție. (…) După avizele de la Agenția Națională a Medicamentului, urmează procedura destul de laborioasă prin care preparatul evaluat să fie adus în țară și pe urmă investigatorii vor trece la treabă împreună cu echipele lor. Ne gândim ca undeva într-o lună de zile să facem documentele și să începem cu primele seturi de voluntari.”

Bilanțul infecțiilor cu coronavirus în România până acum

Potrivit datele oficiale de până la această oră, în România au fost confirmate 308 infecțiii cu coronavirus. 31 dintre pacienți au fost declrați vindecați și au fost externați. 11 dintre pacienți sunt la Terapie Intensivă, iar doi dintre ei sunt în stare gravă.

CITEȘTE ȘI: Ce e noul coronavirus? Există tratament pentru COVID-19? Cât de periculos e totul? Care e rata mortalității? Scurt ghid esențial, AICI

Comentarii Facebook

Industria farmaceutică promite un vaccin anti-COVID în 16-18 luni. „Va fi pentru toți oamenii din lume care au nevoie”

Când se va termina epidemia de coronavirus și viața se va întoarce la normal? Analiză BBC