in ,

Cu un bebeluș de 3 luni acasă, ea luptă în spital să vindece mămici infectate cu coronavirus

O mămică din prima linie a luptei cu noul coronavirus

Sunt sute de povești impresionante care ne trec zilnic prin fața ochilor în aceste zile, dar pe mine cel mai mult m-a impresionat azi povestea acestei femei care mi-a căzut sub ochi la un moment dat.

Este povestea unei femei pe care o cheamă Viviana și care, zilele trecute, își povestea experiența scria pe contul ei de Instagram. Lucrează într-un spital din New York, orașul care a devenit epicentrul pandemiei în Statele Unite.

Din concediu de maternitate, în linia-ntâi la terapie intensivă

„Azi a fost prima mea zi de lucru după concediul de maternitate și nimic nu m-a pregătit pentru rollercoasterul emoțional pe care îl trăiesc. Am primit o mască n25 pe care să o folosesc toată ziua și mi s-a spus că nu pot să merg la pacienți decât de 3 ori pe zi. Asta e aproape imposibil la terapie instensivă.

Am avut norocul să găsesc ultima pereche de ochelari pe care o voi folosi, probabil, câteva săptămâni. Așa cum mă așteptam, toți pacienții mei sunt pozitivi, toți au coronavirus.

Dar nu eram pregătită să am printre pacienți o tânără mamă care se lupta să respire și plângea pentru fetița ei de acasă, fetiță în vârstă de 10 luni.. Era singură, suferea și era îngrozită.

Avem nevoie să ne ajutăm unii pe alții. Acum, mai mult ca oricând!

Ca mamă, mi s-a rupt inima pentru ea… Și m-am gândit la fiul meu care e acasă și cum m-aș simți dacă nu l-aș putea ține în brațe în fiecare noapte. (…) Groaza că-mi pot expune la coronavirus copilul de 3 luni este acum o realitate sumbră căreia trebuie să îi fac față.

Lucrurile sunt înfricoșătoare deja, dar oare ce o să se întâmple peste o săptămână, când vom rămâne fără rezerve? Sunt vremuri înfricoșătoare pentru toți.

Vă rog, pomeniți-i și voi în rugăciunile voastre pe acești pacienți și personalul medical care se luptă zi și noapte cu virusul! Și, cel mai important, vă rog, oameni buni, stați acasă și respectași regulile de igienă. Cu toții avem nevoie să ne ajutăm unii pe alții… Acum, mai mult ca niciodată!”

Acestea sunt primele gânduri ale Vivinei, atunci când a ajuns în linia-ntâi de luptă cu noul coronavirus în prima ei zi de muncă după concediul de maternitate. Iar aici, în imaginea de mai jos, e bebelușul ei.

La câteva zile după ce a povestit experiența, Viviana și soțul ei Dustin au decis că bebelușul lor este în mai mare siguranță la sora ei, în Connecticut. „Când ne-am trezit, eu și Dustin nu ne simțeam prea bine și amândoi am zis că nu vrem sp ne expunem copilul niciunui risc. Niciunul dintre noi nu are febră, dar vom vedea în zilele următoare cum ne mai simșim și ce vom face.”, a scris Viviana.

Poate vrei să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

? Un bebeluș a murit de coronavirus în SUA

Mâine, cel mai probabil, întrăm în Scenariul 4 de coronavirus. Acum e ședință de urgență la Ministerul de Interne