in

„Mamă, sunt pentru totdeauna fiica ta, ești pentru totdeauna prietena mea!”

Mamă sunt pentru totdeauna fiica ta ești pentru totdeauna prietena mea

Orice-ai crede ori spera, asta e: într-o zi, copilul tău își ia zborul. Simți asta, probabil, din ziua în care se naște. Știi dintotdeauna că rostul tău e să ii dai cele mai bune aripi și să aștepți momentul în care sunt atât de puternice încât poate să zboare oricât de sus, oriunde ar vrea. Aici, e povestea unui astfel de zbor. Înainte să plece, fiica a scris: “Mamă, sunt pentru totdeauna fiica ta, ești pentru totdeauna prietena mea!”

Știi că ai făcut tot ce ți-a stat în putință. Dar nu știi niciodată dacă a fost de-ajuns

Te pregătești toată viața pentru acest moment și nu ești, de fapt, niciodată pregătită. Iar atunci când vine clipa, simți – dincolo de amestecul de amărăciune și bucurie, și o nevoie uriașă să știi dacă te-ai descurcat bine. Dacă ai fost o mamă bună. Dacă ai sădit în copilul tău semințele încrederii și bucuriei de a trăi, iar apoi ai avut grijă să crească și să rodească.Tiffany Haley e o adolescentă care i-a oferit mamei sale cea mai impresionantă confirmare. Tiffany își dorește să devină asistent social. A avut ani grei, în care s-a luptat cu demoni teribili, dupa cum îi numește ea. Dar a avut-o pe mama sa alături.

Acum, se pregătește să meargă la colegiu. Să facă marele pas: să plece de acasă. Înainte de plecare, i-a scris mamei sale. E una dintre cele mai impresionante scrisori pe care le-am citit.

„Mamă, sunt pentru totdeauna fiica ta, ești pentru totdeauna prietena mea!”

“Mama,
Ai fost lângă mine când aveam 6 ani și mi-era frică să merg la școală. Ai stat cu mine în capătul străzii și am așteptat amândouă să vină autobuzul… Și mi-ai zis să miros flori și mi-ai dat să fac baloane de săpun ca să scap de lacrimi. Ai fost lângă mine când am căzut și mi-am julit genunchii. Ai întins mâinile după mine, pregătită deja pentru plânsul meu… Când m-am ridicat, m-am scuturat și am luat-o iar la fugă, ai zâmbit și ai dat din cap.Ai fost lângă mine în miez de noapte, când tușeam rău și nu puteam să dorm. Și mi-ai spus să nu îmi fac niciodată griji că te trezesc, că vei fi întotdeauna alături de mine când mă voi simți rău și când voi avea nevoie de tine. Ai fost acolo, să mă înveți îmbrățișările și zâmbetele și să spun sau să aud “Mulțumesc!”
„Mama, ai fost lângă mine când aveam 6 ani și mi-era frică să merg la școală”

 „Ți-am spus că sunt neînțeleasă doar ca să aflu ce ințelegi tu…  Au fost momente când nu mă mai cunoșteai, dar ai rămas acolo, lângă mine..”

Ai fost acolo la fiecare concert, la fiecare joc, la fiecare ceremonie de-a mea.
Acum, că mă pregătesc să plec de acasă, îmi dau seama că nu numai eu trăiesc un moment de cotitură, ci și tu! În acești ultimi ani, cred că te-am supus la toate încercările… Eram prinsă în propriile bătălii și te-am “folosit” ca să ies la liman..

Ți-am spus că sunt neînțeleasă ca să aflu de la tine ce ințelegi tu… Ți-am spus că nu-mi pasă de nimic doar ca să văd dacă ție îți pasă atât de mult în continuare… Au fost momente în care nici nu mă mai cunoșteai, nici nu mă mai recunoșteai, dar nu ai plecat nicio secundă de lângă mine. Și asta pentru că tu știai că eu eram încă acolo, ascunsă undeva.

„Mama, ai fost alături de mine mereu… Și când am râs, și când am plâns…”

Mi-ai recunoscut toate reușitele, și pe cele mari, și pe cele foarte mici și ai găsit întotdeauna o cale să arăți cât de mândră ești de mine. Mi-ai susținut și respectat dorința de independență, dar ai fost mereu atentă când cad, fac greșeli și mă străduiesc să rezolv totul singură, în felul meu. Și, dacă nu mă descurcam, erai oricând acolo, să mă ajuți tu când aveam nevoie!

Atunci când copilul iți spune că îi ești cel mai bun prieten, poți să fii sigură că ai reușit

Mama, ai făcut tot ce ți-a stat în putință să fii sigura că sunt fericită acasă și susținută la școală. Ai facut atât de multe și, totuși, încă te întrebi dacă ai făcut de-ajuns. Am crescut în ultimii câțiva ani și am crescut repede. Iar când mă războiam cu temerile și demonii adolescenței, o parte din mine a știut mereu că nu sunt niciodata singură.

Mi-ai dat încredere, speranță și mi-ai reamintit care mi-e calea. Îți mulțumesc că ai stat lângă mine și ai crezut în mine chiar și atunci când eu mă îndoiam!

Curând, voi pleca de acasă, dar nu simt că părăsesc nimic. Nicio școală, nicio mutare, nimic nu poate rupe legătura noastră. Am în tine, mamă, cea mai bună prietenă, cel mai înfocat susținător al meu, am în tine propria-mi rază de soare. Datorită ție, știu că totul va fi bine. Datorită ție, știu că toate frământările sunt trecătoare, că orice schimbare poate aduce ceva extraordinar și că nicio despărțire nu poate pune capăt iubirii.

În esență, nu se pierde nimic. E doar o transformare

Îți scriu ca să îți mai spun încă o dată că nimic nu se sfârșește acum. Chicotelile, îmbrățișările, plimbatul cu mașina, râsetele și cântatul, dansul în bucătărie – nimic nu va dispărea!
Raza mea de soare, unica mea rază de soare, îți mulțumesc că mi-ai dăruit lumea! Acesta e doar începutul!
Te iubesc,
Fiica și prietena ta pentru totdeauna!”

Aceasta este scrisoarea unei adolescente care, înainte de a pleca de acasă, i-a scris mamei: „Mamă sunt pentru totdeauna fiica ta, ești pentru totdeauna prietena mea!”

Comentarii Facebook
cand se naste un copil trei oameni se nasc

Miracole există! Poate că nu ni se întâmplă tuturor, dar sigur ne apar în preajmă

Imaginea care arată legătura magnifică dintre o mamă și bebelușul ei