in

Excelentă veste. Ex-ce-len-tă! Număr mare de vindecări de coronavirus la Timișoara

Timișoara e locul în care s-au înregistrat inițial cele mai multe cazuri de COVID-19, boala pe care o provoacă noul coronavirus. Acum, la Timișoara s-a ajuns la 47 de vindecați.

Cel mai recent anunț este cel făcut de primarul Nicolae Robu, care declara că alți 11 oameni infectați cu noul coronavirus s-au vindecat și au plecat acasă. Conform procedurilor, ei trebuie să mai stea izolați și după externare încă 14 zile.

Ce tratament e folosit la Timișoara

„Noi folosim o alta schema de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evolutia bolii este bună. Schema pe care o dăm noi este formată din o tableta cu 2 antivirale care, la 3-4 zile dupa administrare, dau teste negative. Așteptam două teste negative, după care îi externăm”, a declrat, pentru opiniatimisoarei.ro, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Voli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Mai apoi, într-o declarație pentru Digi24, medicul Musta a explicat și mai în detaliu strategia de tratare a bolnavilor de COVID-19 de la Timișoasa:

„În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri. Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților. (…)

Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită TI folosim aceeași schemă. (…)

Experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 „“ 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților

Comentarii Facebook

Oficial: Primele 200.000 de teste de coronavirus ajung în România din Coreea de Sud. Cine va fi testat

Ce se întâmplă cu școala? Un scenariu oficial: se repetă anul. Care sunt celelalte două scenarii