in

Industria farmaceutică promite un vaccin anti-COVID în 16-18 luni. „Va fi pentru toți oamenii din lume care au nevoie”

Industria farmaceutică promite un vaccin anti-COVID-19 în 16-18 luni

O mobilizare și o cursă contracronometru fără precedent sunt în plină desfășurare în industria farmaceutică, în încercarea de a găsi cât mai repede o soluție la criza globală fără precedent pe care o provoacă noul coronavirus.

Laboratoare universitare și producători din toată lumea fac deja teste clinice pentru a găsit cea mai eficientă armă împotriva COVID-19, boala care a schimbat, brusc, felul în care funcținează omenirea. AFP scrie că multinaționalele din industria farma și-au luat angajamentul să livreze un vaccin într-un an, un an și jumătate.

„Vaccinul anti-COVID-19 va fi pus la dispoziție oriunde în lume și va fi accesibil oricui are nevoie de el”, a declarat Paul Stoffels, directorul științific al Johnson and Johnson la videoconferința Federației Internaționale a Producătorilor de Medicamente.

La rândul său, David Ricks, șeful companiei Eli Lilly a declarat: „Trăim momente excepționale, iar industria trebuie să răspundă acestor momente.” Promite o colaborare cât mai eficientă pentru distribuirea tehnologiei existente acolo unde e nevoie și crearea de noi teste de depistare a COVID-19 și a noi tratamente pentru eradicarea bolii provocte de noul coronavirus.

Cum stau lucrurile, până în acest moment, în eforturile de a găsi soluția medicală optimă în această criză

Una dintre primele vești foarte bune din această sătpămână e aceea care ne-a spus că un medicament folosit în Japonia pentru tratarea noilor tulpini de gripă pare să fie eficient la tratarea pacienților de COVID-19. Este vorba de favipiravir, dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Toyama Chemicals.  Am scris despre acest medicament AICI.

De asemenea, cercetătorii belgieni au anunțat, zilele trecute, că descoperit un anticorp capabil să neutralizeze coronavirusul. E vorba despre un „anticorp unic” ce poate oferi o protecție imediată, chiar dacă este vorba despre o protecție de mai scurtă durată decât aceea pe care o oferă un vaccin. Și despre această descoperire am scris, găsești totul AICI.

Comentarii Facebook

Excelent! A doua zi la rând fără niciun caz local nou de COVID-19 în China

Un vaccin anticoronavirus va fi adus în România într-o lună (oficial român)