in ,

Mâine, cel mai probabil, întrăm în Scenariul 4 de coronavirus. Acum e ședință de urgență la Ministerul de Interne

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, într-o intervenție la Digi24, România va depăși, cel mai probabil mâine, pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus. Este pragul peste care intrăm în așa-numitul scenariu 4, care presupune noi măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus.

Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”, a spus Alexandru Rafila.

Este o estimare făcută în condițiile în condițiile ritmul confirmărilor crește accelerat. Azi sunt cu 308 mai multe cazuri decât ieri. Numărul total de români infectați cu coronavirus este, acum, 1.700.

Alexandru Rafila a mai declarat că 80% dintre bolnavi fac forme ușoare sau medii ale bolii, iar 20% fac forme mai grave sau critice. În aceste condiții, cei 80% ar putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală

La această oră, la Ministerul de Interne e o ședință de urgență a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Poate vrei să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

Cu un bebeluș de 3 luni acasă, ea luptă în spital să vindece mămici infectate cu coronavirus

„Sunt cele mai dure măsuri din ultimele decenii!” O nouă ordonanță militară