in ,

Mamă singură în vremea pandemiei: „Ori înnebunesc, ori capăt superputeri. A, stai, varianta 1 iese din calcul!”

Copiii mei sunt mari… Vorbim des (parcă mai des ca niciodată de când au crescut), am și mai des griji pentru ei, dar sunt mari. Cumva, sunt norocoasă. Vorbesc cu prietene de-ale mele care au copii mici și iar îmi vine să spun: cumva, sunt norocoasă! Ai mei sunt mari, sunt adulți, înțeleg ce se întâmplă, au mecanisme de adaptare… Dar, mai ales, înțeleg! Am vreo două prietene care au copii mici. Una are doi. Alta are trei. Mai am una cu un bebe mic, mic, mic de tot.

Cum am ajuns cu fetele la… „CoronaSucks”

Vorbim zilnic despre toate cele: despre pandemie, despre ciorbe, despre frecat isteric baia, despre focarul ăla îngrozitor de coronavirus de la Suceava, despre ce mai e pe Facebook prin bula noastră, despre pantofi vorbim (e, poftim!:))), dar cel mai mult și mai mult vorbim despre copiii noștri. Ne îngrijorăm și ne relaxăm împreună. Ieri, ne-am făcut un grup de whatsapp. O oră am râs ca nebunele în căutarea unui nume. Am avut vreo zece variante, stați să-mi amintesc câteva… Așa: „SacDeBox”, „VreauLaServiciu”, „PanicRoom”, „CoronaSucks”, „Ciorbistele”, „GrupGagici”….. În finală au intrat „Ciorbistele” și „CoronaSucks”, a câștigat „CoronaSucks” :)))

M-am trezit pe la 5. M-am spălat pe dinți, mi-am făcut cafea și, înainte să deschid televizorul, m-am uitat pe grupul nostru, să văd dacă vreuna dintre noi a avut și mai puțin somn . Andreea scrisese un mesaj cât un cearceaf de-ăla pe care îl împachetezi în juma de oră și tot nu se așează niciodată colț pe colț.

„Nu mai fac nicio lecție pe Whatsapp. Am zis!”

„Probabil că dormiți și visați că stați pe plajă și vă fac curte milionari sexy care vă aduc șampanie scumpă la șezlong :))). Așa că sper că v-ați dat telefoanele pe silent, că n-aș vrea să vă stric visul.. Înainte să adorm, mi-am recapitulat ziua. Așadar: m-am trezit și azi la 4. Iar am lucrat de acasă, deși „am lucrat” e complet razna spus. În fine, să zicem că am scos-o la capăt. La 9, a început nebunia pe grupul „Părinți și Învățătoare Clasa a II-a C”. Am primit mai întâi rugăciuni, apoi a intervenit învățătoarea (super, super fată) cu umor. A zis că n-are sens să deschidem azi vreun manual, mai bine le dăm să citească „Micul Prinț”, că tot plănuiseră ei să facă o săpătmână specială „Micul Prinț”. Mi-a venit să o iau în brațe! Mi-am lăsat copiii să doarmă cât vor și am făcut iar o ciorbă. A treia în ultimele trei zile! La felul doi, am făcut mazăre. Sper să țină o zi jumate :))) Pe la 8, au năvălit cei mai silitori părinții pe grupul fiică-mii. Cică au găsit nu știu ce site pentru chimie. Mi-am amintit cum a plâns ieri cî nu pricepea nimic pe nu știu ce site de Mate și am dat grupul pe mute. Azi nu mai fac nicio lecție pe WhatsApp! Gata, nu mai vreau s-o văd pe fiică-mea cum plânge și nici eu nu vreau să-mi mai văd mințile cum crapă de neputință pe lângă ea. Azi le pun filme în sufragerie, le fac floricele și le pun muzică. Între timp, eu o să văd ce naiba mai am de făcut la serviciu, dacă azi oi mai avea serviciu. Iar când vă treziți, vă rog să bem cafeaua împreună pe skype și să vorbim despre cum a fost când ne-am pupat prima dată. Fiecare! Ilinca are cea mai tare poveste, pot să o ascult la nesfârșit. V-am zis, la apocalipsa asta, eu ori înnebunesc, ori capăt superpueri. Și varianta 1 iese din calcul. Somn ușor. Mie:)))”

Abia aștept să se trezească fetele și să bem cafea. Poate că azi reușim să nu ne uităm la știri. Voi?

Poate o să îți placă să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

„Puiule, azi mă bucur de sarcină și îmi ignor frica de coronavirus! Și mai am o veste bună!” Jurnal de gravidă în vremea pandemiei. Ep. 2

Gata, mămici, e oficial! Se amână plata ratelor la bănci. Pentru cât timp, condiții și pași de urmat