in

Oficial: Primele 200.000 de teste de coronavirus ajung în România din Coreea de Sud. Cine va fi testat

Primele 200.000 de teste de coronavirus ajung în România din Coreea de Sud în zilele următoare

Este vorba de un lot mai mare de teste de coronavirus – aproximativ 2 milioane de teste individuale, iar un prim lot, cel de 200.000, va ajunge în România în zilele următoare. Mai exact, în a doua jumătate a acestei săptămâni.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru: Avem un contract în care Unifarm poate aduce în țară o cantitate mai mare, pentru început sunt cel puțin sunt 200.000 de teste. Urmează ca în această săptămână să ajungă și în țară.

Oficialii români se așteaptă ca numărul de cazuri cu coronavirus să crească în perioada care vine.

Nelu Tătaru vorbește și despre persoanele care sunt și, mai ales, vor fi testate cu prioritate. „Extindem testarea și la cei instituționalizați, la personalul medical și la toți cei cu simptome respiratorii acute inferioare la care testul de gripă a fost negativ”.

Ce comunică Unifarm, compania care importă testele de coronavirus din Coreea de Sud

În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).Săptămâna aceasta va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200.000 de teste.

Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă.

Strategia Coreei de Sud în lupta cu noul coronavirus

În vreme ce China a reușit să țină cub control răspândirea noului cornavirus, deci epidemia de COVID-19, prin izolare masivă, Coreea de Sud a decis testarea în masă. Autoritățile de la Seul au decis să combine informarea și o campanie masivă de despistare a posibilelor infecții. Apropiații tuturor celor infectați cu noul coronavirus sunt căutați și testați.

Comentarii Facebook

„Puiul meu, un coronavirus dă peste cap lumea în care te vei naște. Nu știu nimic din ce va fi, dar știu cât te iubesc și cât te voi ocroti!”

Excelentă veste. Ex-ce-len-tă! Număr mare de vindecări de coronavirus la Timișoara