in , ,

„Puiul meu, un coronavirus dă peste cap lumea în care te vei naște. Nu știu nimic din ce va fi, dar știu cât te iubesc și cât te voi ocroti!”

Temerile și speranțele unei viitoare mămici în vremea coronavirusului

Am vorbit aseară la telefon, până târziu, târziu de tot cu o prietenă gravidă. Vorbim mult în zilele astea, vorbim până avem senzația că ni se epuizează cuvintele. Vorbim despre cum se schimbă viețile noul coronavirus. Ea e în luna a opta și, de-a lungul zilei, trece prin toate: îngrijorare, speranță, teamă, curaj, iar speranță…. Cu siguranță știți și voi exact cum e. Ieri pe la prânz îmi spunea că îi vorbește mai mult ca niciodată copilului ei din burtică. Dimineață mi-a trimis ce i-a scris. Mi-a dat voie să vă arăt și vouă și amândouă sperăm că toate gândurile astea ale ei, puse laolaltă, vă vor fi de folos.

Gândurile unei viitoare mămici pentru bebele ei din burtică. Speranțe și temeri în vremea coronavirusului

„Puiul meu, acum câteva săptămâni, viața noastră era altfel… Mă trezeai dimineața cu un ghiont.. Mă trezeam, zâmbeam, mângâiam burtica și îți ziceam cât de mult te iubesc și ce dor îmi e de tine. E singurul lucru car enu s-a schimbat, iar asta îmi dă o putere uriașă. Îmi dă putere, curaj și speranță.

Acum câteva săptămâni, mă plimbam prin parc și îți arătam aleile pe care te voi plimba în brațe. Își arătam și leagănul în care te voi da. Îți povesteam despre zilele cu soare și, atunci când ne-a prins ploaia, îți povesteam cum se nasc vin picăturile de apă care cad din cer.

Acum câteva săptămâni, mă plimbam prin magazine de hăinuțe și alte lucrușoare pentru copii și îți spuneam că abia aștept să descopăr ce culori îți plac.

Acasă, ne uitam împreună la filme… Prin ochii mei ne uitam. Și muzică îți puneam. Te rog să mă ierți nu nu am mai ascultat atât de multă muzică în ultimele zile, promit că azi o să și dansăm… Vreau să te țin cât mai departe de îngrijorarea și pericolul din lumea asta de afară, asta în care tu te vei naște curând. Și e în puterea mea să fac asta.

„E multă teamă afară, dar e și multă iubire, puiul meu…”

E un virus nou pe-afară, o chestie mică, mică, minusculă și foarte periculoasă. I s spune coronavirus. E un coronavirus nou care a întors lumea întreagă cu susul în jos. E multă îngrijoarare în jur. Și multă teamă e. Dar tu să nu te temi, pentru că e și multă iubire care te așteapăt pe tine.

Nu mai putem să mergem în parc, să ne plimbăm pe aleile noastre. Și n-am putut merge în weekendul ăsta la mare, să îi auzi valurile și să îi simți răcoarea blândă. Dar îți promit că vom merge când va trece toată nebunia.

Lumea de-afară s-a schimbat, puiul meu drag, dar un lucru e la fel ca-ntotdeauna și nu se va schimba niciodată: te iubesc atât de mult încât, uneori, simt că nimic nu mă poate speria până la capăt. Abia te-aștept! Până se repară lumea de-afară, o să facem noi lumea noastră de-acasă sigură. E plină de iubire deja, vom reuși!”

Sunt gândurile prietenei mele gravide acum, în vremea coronavirusului. probabil seamănă cu gândurile voastre. Cu siguranță le aveți și voi pe cele doar ale voastre. Aveți grijă de voi, mămici. Suntem aici!

Poate vrei să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

Șeful OMS: Compasiunea poate fi medicament. Aveți grijă de voi, fizic și mental. E firesc să fiți speriați de coronavirus

Oficial: Primele 200.000 de teste de coronavirus ajung în România din Coreea de Sud. Cine va fi testat