in

Se vor opera doar cezariene cu indicație absolută. Ordin pentru eliberarea spitalelor

cezariana coronavirus

Din cauza crizei coronaviruslui, operațiile care nu sunt urgente vor fi suspendate, iar pacienții vor externați în 48 de ore, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba, practic, despre un ordin de eliberare a tuturor spitalelor. De asemenea,după cum a declarat medicul ginecolog Ciprian Pop Began de la Spitalul Elias la Digi24, se vor opera doar cezarienele cu indicație absolută pentru o astfel de naștere. „Se vor face cezariene doar atunci când sunt recomandăi absolute, nu și la indicații relative”, a spus el.

Potrivit anunțului Grupului de Comunicare Strategică, internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate vor fi suspendate începând de mâine, 24 martie, și măsura va fi valabilă 14 zile. În același timp, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

De la intrarea în vigoare a ordinului, există un termen de 48 de ore pentru externarea tuturor pacienților care nu reprezintă urgențe și care nu au nevoie obligatorie de acordare de îngrijiri medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului. Vor introduce activitatea medicală în regim de ture și gărzi, fără ca salarizarea personalului să fie afectată.

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

Mămică în vremea coronavirusului. „Mă tem că nu-mi pot apăra bebelușul. Apoi, îl strâng la piept și îi șoptesc: N-ai de ce să te temi, puiule. Sunt aici!”

Nașterea în vremea pandemiei: un bebeluș a venit pe lume în supermarket, între rafturile goale de hârtie igienică