Mămici Club

Știu cel mai bun cântec de parenting. ÃŽl știi sigur și, foarte probabil, îți și place | VIDEO

O sâmbătă seara cu muzică, vin, trăcăneli de fete și  iar muzică. De câteva ore, devălmășie de muzici. Din toate deceniile, de toate felurile. Și nu, nu vorbeam de… parenting!

„Cântec de parenting”. Pesemne că sună ciudat

Deodată, un „ahhh, hai să ascultăm ăsta, ce dor mi-era de cântecul ăsta!” Și, după primele clipe, îmi dau seama că îl aud și ascult altfel decât l-am auzit de un milion de ori până acum, în tot felul de momente din viață.

Și, chiar dacă se întâmplă într-o seară cu muzică, vin, trăncăneli de fete și iar muzică, mă încumet să-l traduc. De fapt, să-l povestesc: este despre o fetiță care, când era mică-mititică, o întreabă pe mama ei ce-o să fie când o să crească. O să fie bogată? O să fie frumușică? Și mama, în minunata ei înțelepciune, îi spune să lase viitorul să vină cum va să vină. Că nu-l poți controla (maximum, cred că te poți pregăti… cumva pentru el). Și cântecul curge și ajunge la final, când fetița mică-mititică e mamă. Și când copiii ei o întreabă la fel. Acum, știe răspunsul: ce va fi, va fi!

VIDEO | Doris Day – Que Sera Sera

Mama, ce va fi, va fi! („the future is not ours to see”) e mult despre parenting

Nu pot să le spun eu cum să își trăiască viețile. În schimb, pot (și trebuie), să îi învăț să se bucure de ziua de azi. De ce se întâmplă acum, de ce au acum, de ce au învățat, primit și oferit până acum. Și să sper că, astfel, îi pregătesc pentru o zi de mâine despre care nimeni, absolut nimeni nu poate ști cu ce va veni. Pentru asta trebuie să îi pregătesc: să se descurce cât mai bine cu necunoscutul, cu neprevăzutul.

Și, pentru asta, misiunea mea e să îi ajut, în fiecare zi, să creadă în ei. Să aibă încredere în ei. Să știe că vor fi zile bune și zile rele, că uneori vor reuși din prima, alteori vor da greș taman când sunt mai siguri de izbândă. Că vor fi și fericiți, și triști. dar că toate astea sunt absolut în regulă. Pentru că așa e viața.

Pentu mine, cam asta înseamnă parenting. Desigur, foarte, foarte pe scurt.

Photo by Shari Sirotnak on Unsplash

Comentarii Facebook