in ,

„Sunt cele mai dure măsuri din ultimele decenii!” O nouă ordonanță militară

Declarațiile ministrului de Interne Marcel Vela:

„Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimelor zeci de ani. Este dureros momentul prin care trecem. E greu să ți se îngrădească unele drepturi și ca libertatea să depindă de o declarație. Dar, dacă nu le respectăm, putem ajunge la adevărate tragedii.”

Ce prevede Ordonanța Militară 4

Declarația ministrului Marcel Vela:

„Am clarificat cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani un interval orar în care își pot rezolva probleme de natură medicală: tratamente oncologice, dializă, deplasare cu mijloacele proprii sau ale familiilor, transport sanitar speciale, în intervalul orar și după ora 13 și înainte de ora 11. Deci, pe întreaga perioadă a zilei.

Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani și în intervalul 20 -21, pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Tot pentru persoanele peste 65 de ani, am clarificat condițiile în care pot fi sprijinite de operatorii economici care desfășoară activități comerciale precum vânzare de produse sanitare sau alimentare, astfel încât între 11 – 13 să faciliteze cu prioritate accesul acestor persoane.”

Alte măsuri:

  • Pe durata stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă, carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul de azi. Aceste prețuri pot doar să scadă
  • Persoanele care sunt în izolare la domiciliu care dacă încalcă regulile intră direct în carantină și suportă toate cheltuielile de carantinare;

Comentarii Facebook

Mâine, cel mai probabil, întrăm în Scenariul 4 de coronavirus. Acum e ședință de urgență la Ministerul de Interne

Veste bună! Teste pentru DOUĂ‚ posibile vaccinuri anti-coronavirus