Mămici Club

Tații de fete pot fi foarte furioși. Pe băieți, mai ales

Povestea e relativ simplă: tatăl unei fete a descoperit, deodată și din întâmplare, cam ce le îngrijorează pe tinere. Implicit, ce ar putea să o îngrijoreze și pe fiica sa.

Uneori, din furia asta a unui tată de fată poate să iasă ceva surprinzător

A fost ca și cum cineva a deschis puțin ușa către lumea secretă și complicată a adolescentelor. Înăuntru, tropăia unul dintre gândurile care le bântuie și chinuie pe multe dintre ele. Și are legătură cu băieții, desigur. Tatăl a văzut, mai întâi și-a ieșit din pepeni, apoi s-a apucat să îi scrie fiicei sale.

Dacă părinții ar putea intra măcar 5 minute în mințile și copiilor lor adolescenți, lucrurile s-ar mai simplificaÂ

Draga mea,

Zilele trecute, eu și mama ta căutam ceva pe Google. Am pus primele cuvinte ale întrebării și Google ne-a dat rapid o listă a celor mai populare căutări. Cocoțată în vârful listei era această o întrebare. Întrebarea Cum să-l fac să rămână interesat de mine?”

M-a inmărmurit… Și am început să citesc strategii și răspunsuri în articole despre cum să fii sexy, când să îl servești cu bere sau dacă e mai bine să îi oferi rapid un sendviș. Un număr infinit de feluri în care tu, ca fată, să îl faci pe el, băiatul, să se simtă deștept și superior.

După ce am trecut de șoc, m-am enervat.

Draga mea, n-a fost și nici nu va fi vreodată treaba ta să-l faci să rămână interesat de tine”!

„Ești valoroasă. Pur și simplu, așa ești tu! Și să nu uiți că toți oamenii sunt la fel!”

Draga mea, singura ta grijă e să îți cunoști cât mai bine sufletul și să ajungi în acel loc de nezdruncinat. Locul care nu e zguduit din temelii de respingere și de pierderi.

Să ajungi să știi singură că meriți interesul cuiva, că ești valoroasă. Dacă reușești să nu uiți că toți oamenii sunt valoroși și merită interesul cuiva, bătăliile tale vor fi mai ușor de câștigat.  Dar asta e o scrisoare pe care am să ți-o scriu altă dată.

Dacă vei ajunge să crezi în tine în acest fel, vei fi atrăgătoare în cel mai important înțeles al cuvântului. Vei atrage un băiat care știe și poate să fie interesat de tine și care vrea să își petreacă tot restul vieții în preajma ta.

Vrei, de când se naște, să fii sigur că fetița ta va putea într-o zi să își ia zborul încrezătoare și fericită

Draga mea, vreau să îți vorbesc despre băiatul pe care nu trebuie să îl faci să fie interesat de tine. Pentru că el știe deja că tu ești interesantă.

Cum spuneam, Tații de fete pot fi foarte furioși. Pe băieți, mai ales. Dar le poate trece

Nu-mi pasă dacă ține coatele pe masă când mănâncă, atâta vreme cât vede că, atunci când zâmbești, strâmbi din nas într-un anume fel. Și nu se mai satură să privească asta!

Nu-mi pasă dacă nu o să joace niciodată golf cu mine, atâta vreme cât o să se joace cu copiii pe care tu îi vei dărui!

Probabil că orice tată se gândește destul de des la ziua în care își va duce fiica la altar

Nu-mi pasă dacă nu e cel mai organizat și chibzuit bărbat, atâta vreme cât își urmează inima, iar ea îl duce mereu către tine.

Nu-mi pasă dacă e puternic sau firav, atâta vreme căt tu poți să scoți oricând în preajma lui acea forță incredibilă care este in inima ta.

Oricât ar fi de diferit de mine, tot am ceva în comun cu bărbatul care te va iubi: pe tine

Nu îmi pasă cu cine votează, atâta vreme cât alege în fiecare zi să se bucure de prezența ta în viața lui. Nu îmi pasă ce culoare are pielea lui dacă pictează viața voastră în culorile răbdării, înțelegerii, respectului și iubirii.

În cele din urmă, dacă dai peste un astfel de bărbat și ți se pare că eu și cu el nu avem nimic in comun, află că te inșeli. De fapt, avem în comun tot ce e mai important: pe tine!

Pentru că, draga mea, singurul lucru cu care îl faci să rămână interesat de tine” ești tu.

Tipul cel veșnic interesat de tine,

Tata”

Comentarii Facebook