in

Tensiune la o maternitate din Iași, unde a fost dusă o gravidă suspectă de coronavirus

Au fost momente tensionate miercuri la Maternitatea Elena Doamna din Iași, unde asistente și medici au ieșit în curtea spitalului, să protesteze că a fost adusă o gravidă suspectă de coronavirus, iar ei nu au echipamente de protecție împotriva COVID-19.

Angajații au spus că, pe de-o parte, le lipsesc echipamentele vitale, iar pe de alta spitalul lor nu era de gardă, iar pacienta ar fi trebuit să fie trimisă la o altă maternitate – Maternitatea Cuza Vodă. problema cea mare, spuneau medicii, este că, în lips echipamentelor de protecție, nu pot îngriji în condișii de siguranță pacienții suspecți de coronavirus sau bolnavi de COVID-19.

Pacienta fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că avea nevoie de o investigații suplimentare pentru stabilizarea sarcinii. Până la urmă, femeia gravidă a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie, a spus managerul maternității.

Lipsa echipamentelor de protecție a medicilor și personalului medical, o problemă uriașă

Hotnews scrie că, în urmă cu 10 zile, o doctoriță de la Maternitatea Elena Doamna a unității medicale, Diana Popovici, a scris pe Facebook despre lipsa de echipamente a clinicii. Ea se plângea că în cursul gărzii din ziua de duminică a trebuit să realizeze de urgență o operație de cezariană la o pacientă care se afla în autoizolare la domiciliu, existând șansele ca aceasta să fie contaminată cu noul coronavirus. În mesajul ei, medicul a scris că nu existau echipamente de protecție suficient de performante pentru a trata pacienții COVID-19 și că a efectuat procedura alături de echipa chirurgicală purtând două rânduri de măști, două rânduri de mănuși și halatul steril.

Poate vrei să citești și:

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

Mămici, veste bună: plata ratelor la bănci se amână până la 9 luni!

Toți bucureștenii ar putea fi testați pentru coronavirus. Ar urma alte orașe (oficiali MS)