in

Veste bună! Teste pentru DOUĂ‚ posibile vaccinuri anti-coronavirus

A început testarea pentru două potențiale vaccinuri împotriva COVID-19

Oamenii de știință din Australia au început testele de laborator pentru două potențiale vaccinuri împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, scrie BBC. Vaccinurile, la care au lucrat cercetătorii de la Oxford University și de la compania americană Inovio Pharmaceutical, nu mai trec prin faza testării pe animale, după ce Organizația Mondială a Sănătății a permis acest lucru, dată fiind dimensiunea globală a crizei și nevoia urgentă de vaccin și/sau tratament pentru COVID-19.

Agenția Națională de Știință din Australia trebuie să evalueze dacă vaccinurile fucționează și dacă pot fi asministrate oamenilor în siguranță.

Cercetătorii spun că viteza și nivelul de cooperaree internațională care au adus eforturile de dezvoltare a unui vaccin în această fază au fost fără precedent.

„În mod obișnuit, tot procesul ar fi durat un an, doi ca să ajungem în acest punct. Acum, totul s-a redus la doar cîteva luni”, a spus dr. Rob Grenfell.

Prima testare umană a unui potențial vaccin a fost făcută luna trecută, în Statele Unite, pe un voluntar. În acest moment, comunitatea științifică din lumea întreagă este într-o cursă contracronometru pentru găsirea unei soluții – un vaccin care să pevină boala COVID-19 sau un tratament care să o vindece.

Comentarii Facebook

„Sunt cele mai dure măsuri din ultimele decenii!” O nouă ordonanță militară

Săptămâna 28 de sarcină | Mesajul lui Bebe din burtică în vremea pandemiei