in

3 lucruri simple care te pot face o femeie mai fericită. Și o mamă mai liniștită! :-)

mamă

Am făcut un exercițiu cu o prietenă. De fapt, de la acel exercițiu cu o prietenă am ajuns la lista asta. Ne văicăream una la alta într-o zi aglomerată, haotică, deci într-o zi proastă. Eram obosite și de nervoase și, mamă, mamă, ni se părea că suntem niște nefericite văicăricoase și mame turbate. Sigur, ne-am răcorit una la alta, ne-am întremat una pe alta și, în final, am râs. Câteva zile mai târziu, când am ne-am adunat „ca fetele”, am făcut lista de mai jos. La multe dintre noi funcționează! așadar, iată cele…

3 lucruri simple care te pot face o femeie mai fericită și o mamă mai liniștită

E drept, poate că unele vi se pot părea exagerate, altele imposibile, unele par cumva cunoscute, ba chiar atât de cunoscute încât par să nu mai aib mare sens. Dar pentru noi au ajuns să aibă sens toate.

#1 – Dă-le încolo pe toate cele pe care nu le ai. Bucură-te de ce ai!

Normal că nu ai întotdeauna tot ce îți dorești, tot ce visezi. Dar asta e valabil pentru oricine. Depinde la ce te raportezi. Când am despicat noi toate firul în patru la acest capitol, ne-am dat seama că fiecare tânjea după ceva ce avea alta din gașca noastră de prietene. Și așa a realizat fiecare dintre noi ce de lucruri de care să se bucure are la îndemână. Atunci, când am văzut cum ne privesc celelalte. Sigur, ideal e să le descoperi de una singură, dar e ok și cu ajutor. Eu, una, de atunci nu mă mai plâng că nu reușesc să pun bani deoparte să zugrăvesc măcar camera copiilor, dacă nu chiar toată casa. Nu mă mai plâng de asta, mă bucur că am casa și că am scăpat de rate!

#2 – Bucură-te de singurătate!

Asta a ieșit de la o prietenă din grup relativ recent divorțată. Și care și-a dat seama, deodată, că multe din lucrurile după care tânjea sunt unele care nouă, celorlalte, ne cam dau bătaie de cap. Sigur că nu vrem să fim singure, sigur că nimeni nu vrea, de-adevăratelea, să fie singur. Dar asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Și că nu poți descoperi solitudinea și bucuriile ei. Iar perioada aia de singurătate poate deveni un dar.  Tragi aer în piept, vezi ce drum ai parcurs până aici, vezi unde ai ajuns… Poate fi momentul în care te redescoperi, te reinventezi. Ca femeie, ca mamă.. Ca om, pur și simplu.

#3 – Nu te mai simți vinovată la nesfârșit. De cele mai multe ori, n-ai nicio vină

Toate cerem enorm de la noi. Dacă nu mereu, măcar din când în când. Și toate ne supărăm pe noi că nu reușim să fim „perfecte”, ce naiba o mai fi însemnând și asta. Dar nu e nicio crimă că, într-o seară, erai atât de ruptă de oboseală încât ai lăsat copiii să adoarmă îmbrăcați! Și nici că ai uitat dimineață să-l speli pe dinți pe ăla micul. Oricum schimbă dinții ăia de lapte 😀 Lăsând gluma deoparte, suntem oameni și avem limite. Și mai obosim, ne mai pierdem răbdarea…  Și e perfect să fie așa. Că e omenesc!

Și-am zis, pe noi ne-a ajutat mult să le punem în ordine cât de cât. Ne-a ajutat enorm și să vorbim despre toate problemele care dădeau bătăi de cap în ziua aia în care ne-am adunat la pălăvrăgeală de fete. Plus că toate trecem prin astfel de momente. Vezi și în articolul ăsta:Â Mămici care „se spovedesc”. 10 de confesiuni bestiale care te fac și pe tine să te simți mai bine

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

nașterea

Mămica ajută la nașterea prin cezariană: scoate bebeșul cu mâinile ei

mărturii

6 mărturii impresionante ale unor mame. Care e preferata ta?