in

Săptămâna 21 de sarcină | Bebe trage cu urechea afară, apoi trage concluzii. Ohoo, câte are de zis!

După ce a rămas gravidă prima din gașca noastă de prietene, am inventat un joc. Unul care să ne ajute să râdem când tropăiala hormonilor e prea mare, insuportabil de mare. Când tropăiala hormonilor ajunge în punctul îla în carete bușește plânsul că ai văzut o gâză la televizor și nu reușești nici să înțelegi de ce naiba plângi și nici să te oprești nu poți să scapi.

Așa că, pe rând, jucam rolul bebelușului din burtica prietenei gravide și ziceam tot felul de trăznăi ca să o facem să râdă. Eram organizate, jucam personaje de Bebe cu umor sau serios sau aventuros… Dar, mai ales, ajunseserăm la rafinament, respectam povestea aproape că științifică a sarcinii pe săptămâni. Iaca o mostră:

Săptămâna 21 de sarcină. Ce are copilul… de zis 😀

„Dragă mamă, am decis: după ce mă nasc, nu te mai las să te uiți la filme siropoase. Nu știu dacă ți-au plăcut întotdeauna sau te-a apucat asta acum, de când suntem împreună, dar e clar că, de cele mai multe ori, te apucă așa o melancolie și te ia plânsul… Partea bună din asta e că, în momentele astea, mă mângâi prin burtică mai mult ca niciodată. Partea proastă e că nu îmi place să te văd tristă și nici nu pot să fac nimic cu lacrimile alea ale tale, închis fiind aici, în culcuș perfect.

În schimb, îmi place la nebunie când asculți muzică și dansezi și când te uiți la desene animate și râzi! Dar râzi așa, cu niște zgâlțâituri care mă fac pe mine să mă simt ca-n cel mai tare parc de distracții. Trebuie să ne uităm amândoi la desene și când vin. Promiți? Oricum, nu mai e mult, am trecut amândoi cu bine de prima jumătate a drumului. Pune muzică și hai la dans!

Făt în săptămâna 21 de sarcină

Fii atentă, m-am apucat să produc (scuze, bleah!) meconiu – chestia aia neagră de prin aparatul digestiv pe care o să ți-o arăt când o să îmi schimbi scutecul prima dată. Faci tu asta sau o să facă tata? Ahahahahahaha! (Nu m-am putut abține, scuze, tati! :-D)

Bebe se pregătește… să fie tată?!?

Mămico, mă gândesc deja că, la un moment dat, o să fac și eu copii. Te rog eu mult să nu te ia plânsul când citești asta. Te rog! Știi că o să se întâmple la un moment dat, după ce o să-ți scot muuuuulți peri albi. Așadar, fiindcă o să vină vremea să fiu eu tătic. Așadar, fii atentă: ouțele mele, care sunt încă în chestia aia care se cheamă abdomen, se pregătesc să coboare în chestia ailaltă care se cheamă scrot și pe care nu am terminat-o de dezvoltat (eu fac asta, sunt atât de puternic :-D)

Inima aia a mea mică e de fapt foarte, foooarte mare, că încape deja în ea un munte de iubire pentru tine. Are și cămăruțe, intră și iubire pentru tati acolo.

Una peste alta, nu mai pot de dorul tău, mămico! După cum vezi, toate-s bune! Abia aștept să mă nasc, să cresc, să învăț să merg, să cresc iar, să mă duc în club pe furiș, să învăț să dansez, apoi să te invit și pe tine la dans.

Te iubesc, Bebe!”

Mămici, noi așa ne susțineam una pe alta și, pe deasupra, ne și distram foarte tare. Sper că și voi!

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

Săptămâna 28 de sarcină | Mesajul lui Bebe din burtică în vremea pandemiei