in ,

Săptămâna 28 de sarcină | Mesajul lui Bebe din burtică în vremea pandemiei

Am o prietenă bună de tot care e gravidă și care e, cum probabil că leste vă imaginați, plină de toate grijile imaginabile și inimaginabile. Aseară am stat la telefon vreo două ore. Dimineață, m-a sunat să îmi spună că, în sfârșit, a dormit buștean, dar asta probabil fiindcă a vorbit atât de mult și a epuizat-o trăncănitul.

După ce am închis iar telefonul, mi-a venit o idee. I-am scris un mesaj ca de la Bebele ei din burtică. Am făcut asta pentru că știu că asta își dorește cel mai mult: să comunice cu el. Să-i îi vorbească și să îl audă. Și, fiindcă e în ea e în săptămâna 28 de sarcină, m-am prefăcut că sunt…. Bebe în săptămâna 28. Nu râdeți, știu și singură că e de râs… De fapt, râdeți cât vreți, și prietena mea a râs așa cum n-am mai auzit-o de multă vreme râzând. Așa că pun aici mesajul despre care vă tot vorbesc de vreo 10-15 rânduri.

mama si copilul in saptamana 28 de sarcina
„Dragă mamă, sunt eu, copilul tău din burtică!”

Mesajul unui Bebe din burtică în vremea pandemiei

„Dragă mamă, de vreo două, trei săptămâni, te foiești și te frichinești mai mult ca mine, iar eu chiar mă foiesc și frichinesc mult. De fapt, cred că EU am inventat foitul și frichinitul! Înțeleg că îți faci griji pentru mine mai mult ca de obicei – iar tu eși ființa care a inventat grijile, precis! Te rog eu mult, liniștește-te! Eu sunt puternic, tu ești puternică, tata e și el puternic tare, deci nu vreau decât să fim toți chill, că și-așa nu mai pot de nerăbdare să mă iei în brațe!

Eu chiar mă pregătesc pentru asta! Uite, am crescut! Am ajuns cât o vânătă mare și am pielea tot mai netedă, chestie care îmi place la nebunie, că mă săturasem de zbârciturile alea de pici de săptămâna 20 de sarcină! Am cam un kiluț, așa, iar asta mi se pare a doua chestie tare. Clipesc și, dacă stai și tu mai liniștită, mă relaxez și eu și încerc să învăț să fac cu ochiul. Azi-noapte, m-am speriat rău de tot de la o chestie destul de nouă. Am sughițat în somn și am uitat că mă pricep și la asta, așa că în prima fază mi s-a părut că s-a stricat ceva la mine. Sorry, știu că asta o să te streseze sau chiar o să te scoată din minți după ce o să mă nasc, dar chiar îmi sug degetul cu o poftă de-aia gigantică, de uriaș în săptămâna 39 de sarcină!

Știi că știu să și tușesc deja în burtică, dar de la asta mă abțin, că nu vreau să-ți imaginezi că am vreun simptom de corona-d-ăla 😀 În schimb, zâmbesc la greu. Mă hlizesc toată ziua, în speranța că or să ajungă și la tine zâmbetele și „te infectez” și pe tine cu hlizeală. Vezi, am și umor, niciun om de știință nu s-a prins încă de subtilitățile astea de fetus șmecher.

Așadar, mămico, eu sunt bine. Până vine vremea să mă nasc, trece ea și nebunia aia de afară. Abia aștept să mă pupi de-adevăratelea.

Te iubesc!

Semnat: Bebele tău care e în săptămâna 28 și e foarte, foarte puternic. Love!”

Cum vă ziceam, prietena mea s-a distrat rău de tot și s-a relaxat bine. Îmi trimite mesaje cu inimi și emoticoane cu râsete de vreo două ore. Ceea ce vă doresc, desigur, și vouă!

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

Veste bună! Teste pentru DOUĂ‚ posibile vaccinuri anti-coronavirus

Săptămâna 21 de sarcină | Bebe trage cu urechea afară, apoi trage concluzii. Ohoo, câte are de zis!