in

Când am aflat ca o să am o fetiță, i-am scris | VIDEO

Am descoperit scrisoarea de curând, cât am dat iama în sertare pline

Când am aflat ca o să am o fetiță, i-am scris

A trecut atât de multa vreme de atunci, de la ecografia Aia. Tot drumul spre casă mi-am imaginat cum o să aibă parul.. Ce culoare. Cât de drept sau de creț”¦ Ce ochi. Și la mâini, urechi și nas și degete m-am gândit. Când am aflat ca o să am o fetiță, i-am scris.

Am găsit scrisoarea. Am scris-o cam tremurat

Am căpătat două zile numai si numai ale mele. Mi le-am plănuit oră cu oră și cred că mai aveam puțin și băgam în program inclusiv cât îmi ia să mă spăl pe dinți și dau cu cremă (pentru o cadă cu bule am lăsat timp nelimitat).

Copiii erau plecați și am căpătat vreo două zile numai ale mele

Partea proastă e că, la fel ca orice alt lucru bun de pe lume, și răsfățul meu a fost precedat de niște chestii neplăcute. Una, mai ales: aveam de facut ordine în vreo trei sertare în care am îndesat, în ultimii ani, tone de hârtii, hârțoage, acte, chitanțe, tot felul de „scrise” și alte prostii. De câteva luni tot amânam. Acum am zis că e vremea să le înfrunt și că într-o oră, două termin. Sertarele astea cam îmi stau pe creier.

Mi-am amintit perfect ziua în care am aflat că e fată

Am mototolit, am rupt, am pus deoparte ce era de pus deoparte și, deodată, mi-a căzut în mână ceva de care uitasem complet. Mi-au dat lacrimile. M-am emoționat așa, ca în filme siropoase.

Erau doua foi de-alea de caiet dictando studențesc, rupte de la mijloc și pline ochi cu scrisul meu tremurat din ziua în care am aflat, la ecografie, ca vom avea o fetiță.

Câtă bucurie, câte temeri, câte planuri, câte promisiuni… Începeam, clasic, cu Draga mea …” și îi spuneam tot ce îmi trece prin cap, tot ce simt și tot ce îmi doresc pentru ea. Sunt aici doar cateva bucățele, le-am ales alandala.

Văzusem o mogâldeață la ecografie. Închideam ochii și o vedeam la scoală, la joacă, la prima intalnire.

E ciudat, dar o jumătate de oră mi-am imaginat cum vei avea părul… Ce culoare, cât de drept sau de creț, cât de subțire sau de gros va fi fiecare firicel. M-am întrebat dacă și cât mult îți va plăcea să te pieptăn, perii aranjez. Apoi am fost sigură îl ciopârți pe la adolescență și că, orice ți-aș zice eu, tot ca tine vei face…”

Cand am aflat că voi avea o fiică, mi-am imaginat toată ziua… toată viața ei

vezi video mamici mai jos

„Pe urma, m-am sucit pe toate părțile: oare o să fii delicată sau baiețoasă? Timidă sau îndăzneață-băgăcioasă? Veselă mereu sau prea serioasă? O să joci fotbal, baschet și-o să alergi zăludă pe maidane sau o sa cerți băieții care ți-au murdărit rochițica preferată?

Când am aflat ca o să am o fetiță, i-am scris. Nu m-am putut abține

Draga mea, mai e ceva până te naști… te nasc, dar în mintea mea ți-am cumparat deja zeci de rochite și de pantaloni, ba chiar cred că am și cârpit câțiva… Am fost cu tine în parc de o mie de ori, am fost și la plajă amândouă, te-am mai aranjat o dată înainte să ieși pe ușă la prima intalnire (fiindca eu o știu de ea, sunt convinsă că imi povestești tot ce e important pentru tine și nu te duci la întâlnire cu Băiat pe furiș)… Și te-am așteptat cu sufletul la gură să-mi povestești cum a fost, ce-ai simțit…

Când am aflat ca o să am o fetiță, i-am scris
Atunci, mi-am promis că voi face tot ce pot că să crească plină de încredere în ea

(…) Nu știu cum o să fie… ce-o să fie, dar îmi doresc un singur lucru: îmi doresc să am atâta înțelepciune și răbdare și pricepere încat să devii o puștoaică, apoi o femeie încrezatoare. Și veselă. Și bucuroasă de tot ce e bun. Și îndeajuns de puternică încât să plângi tot plânsul din tine când te cuprinde tristețea, fiindcă acum știu că așa treci cu totul peste toate experiențele dureroase. Pe care tu le vei avea și de care eu nu te voi putea scapă. Dar știu sigur că voi fi mereu lângă tine, să mă apuci de mână dacă simți nevoia… Și mai știu ceva: orice, dar orice s-ar întâmpla, meriți tot ce e mai bun pe lume. Toți meritam, dar tu mai ales. Pentru ca ești, deja, fetița mea!”

Oricât de frumoasă, de deșteaptă și bună am visat să fie, ea e de o mie de ori mai mult. Fiindcă, pur si simplu, e ea!

Sigur că m-am emoționat după ce am citit ce scriam pe atunci. Și sigur că m-am întrebat ce-am reușit din tot ce mi-am și i-am promis încă de dinainte de a se naște. La fel de sigur este ca nu am izbutit chiar tot. Dar sper că am învățat din mers.

Ne-am certat de o mie de ori, dar – slava cerului – ne-am împăcat de tot atâtea. Și nu am adormit decțt o dată certate. În fiecare dimineață când o vad, mă umple de fericire. Veselă e. Încrezatoare e. Curioasă e.

Și stiu că, peste doua zile, când se întoarce de la prietena ei, o sa îmi povesteasca… aproape tot!

VIDEO | Când am aflat ca o să am o fetiță, i-am scris

Scrisoarea unei viitoare mamici care a aflat ca va avea fetita

„œE fetiță! E fetiță!” Ecografia care schimbă viața unei mămici❤️?❤️

Posted by Mamici.club on 20 Ianuarie 2018

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
copil captiv in propriul corp

ÃŽnchisoarea ÃŽngerilor

tehnică de adormit copiii

Șmecherie tehnică de adormit copiii când e ora e somn, dar n-au niciun chef de somn