in

Ce i-a lipsit enorm unei mămici când a născut. Te regăsești? Simți și tu ca ea?

copil născut

Vorbeam, mai deunăzi, despre felul în care a simțit un tătic venirea pe lume a celei de-a treia fetițe a lui. Cum a fost atunci, în clipele în care mititica s-a născut. Și cum această experiență în schimbă felul în care vezi multe lucruri.

„Ce mi-aș fi dorit când am născut? Aș fi vrut ca soțul meu să aibă voie să fie lângă mine”

Tăticul care povestește această experiență este unul faimos: actorul Dwayne „The Rock” („Stânca„) Johnson. Și el spune așa: „O vorbă pentru voi, înțelepți domni: este esențial să fiți alături de doamnele voastre atunci când nasc, să fle susțineți cât de bine puteți, să le țineți de mână și să le cuprindeți tâmplele, să faceți tot cevă stă în putință pentru a le fi atunci alături. Și, dacă vreți să înțelegeți cu-adevărat cel mai puternic moment din viața, acela primul, primordialul, atunci priviți cum se naște copilul vostru. Vă va schimba viețile și va face ca respectul și admirația pentru femei să nu mai aibă limite niciodată.”

După ce a citit articolul, o mămică din MămiciClub, Nicoleta Mihaela Ghionoiu, s-a cam întristat. Pentru că că și-ar fi dorit ca soțul să îi fie alături, dar.. nu a avut voie. Și ne-a povestit experiența sa:  „Am născut în urma cu 3 săptămâni într-un mare spital din România, dar când primeam vizite, trebuia sa ies eu afara pe holul spitalului”¦ Pe pe bebe l-au văzut când m-au scos din spital, darămite să îi lase pe tați să asiste la naștere! Poate pe viitor se mai emancipează și la noi „sistemul”. Orice femeie își dorește soțul lângă ea la naștere, însă la noi”¦ Tații nu au voie nici măcar după naștere să intre la mămică sau la copil 🙁 „

„Nașterea e un moment unic nu doar pentru mamă, ci și pentru tată!”

Cum este când tatăl este acolo, prezent în acel unic moment? Iată câteva mămici care ne spun ce au trăit ele.

#1 – Povestea Monica Silaghi

„Aici, în Franța, soțul a stat în sala de naștere și a și tăiat cordonul la două nașteri”¦ La una nu a apucat, bebe i-a luat-o înainte, tata a intrat în sală la 5 minute după naștere… Contează mult să fie soțul lângă tine, suportul moral e important în acele momente”¦ Și este ceva unic pentru amândoi!”

#Povestea Cătălinei Alina Dragu:

„În Germania, tatăl este prezent în sala de naștere și susține moral mama.
Când m-au dus în rezervă, soțul, la bustul gol, ca să fie contact piele pe piele, ținea fetița în brațe.
Am avut bebelușul cu mine în cameră pe toată perioada spitalizării și aveam voie sa primesc pe oricine, fără să deranjăm, până la ora 22.
Personalul foarte amabil, mâncarea aleasă din meniu cu o zi înainte, curățenie în salon zilnică.
Am avut gratis la dispoziție chiloți de unică folosință și tampoane, iar pentru copil absolut tot: haine, creme, scutece, șervețele etc. La plecare, mi-au dat și un biberon cu lapte să-i dau fetiței dacă i se face foame pe drum. Spital de stat.”

Pentru voi, cum este, mămici? Ați vrea ca soțul, partenerul să vă fie alături atunci, la naștere?

Comentarii Facebook
ce am simțit când am născut

Ce-am simțit când am născut. Ce au toate mămicile în comun (+ niște sinceritate încântătoare!)

mancare copil

WOW! Cum și-a convins copilul să mănânce mâncare sănătoasă. Iar imaginile astea sunt mizilic!