in

Ce lucruri incredibile mai face bebe în burtică

Când te simți mai rău în timpul sarcinii, poate ajută să te gândești la miracolele care se întâmplă în tine!

Sarcina este, fără urmă de îndoială, o experiență extraordinară. În cele mai dificile momente, când se adună nopțile în care nu dormi bine (sau în care nu dormi deloc), când nu te mai încap haine și încălțări, când nu mai ții minte de când nu te-a mai durut spatele, te gândești că, poate chiar acum, bebe s-a trezit, a căscat puțin și s-a culcat la loc. Să vedem ce lucruri incredibile mai face bebe în burtică.

9 luni încă învăluite în mister

Și totuși, oricât de multe lucruri am mai afla din când în când, viața lui Bebe în burtică e, încă, mai degrabă un mister. „Orice face un nou-născut de cum vine pe lume, a experimentat – mai mult ca sigur – și pe vremea când încă era în burtică” – spunea dr. Bill Fifer, profesor la Columbia University și coordonatorul echipei care studiază seria complexă de procese prin care ființele umane învață încă din viața intrauterină.

„Bebelușii sunt incredibil de abili în a absoarbe și «percepe» informații cu absolut toate părțile corpului. Deși unii sunt mai senzitivi decât alții.”

Una dintre cele mai impresionante concluzii ale experților este aceasta: în viața intrauterină, bebelușii pot percepe inclusiv emoțiile mamei. Iar acestea, în funcție de natura lor, îl fac să se miște într-un fel sau altul. De exemplu, atunci când viitoarea mămică e stresată, Bebe din burtică își atinge fața cu mâna stângă. Iar vocea mamei (tonul, ritmul) influențează ritmul cardiac al Bebelușului.

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
8 martie

8 mesaje de 8 Martie. Sau cum pot fi copiii… dureros de sinceri

test sarcina pozitiv

Ziua cu testul de sarcină. Și când te uiți în oglindă și nu mai ești doar tu | VIDEO