in

Copilul care s-a născut la câțiva ani după ce i-au murit părinții

bebe născut după ce au murit părinții

Este una dintre cele mai tulburătoare povești de viață. Iar povestea copilului care s-a născut la câțiva ani după ce i-au murit părinții mai e într-un fel: e fără precedent!

Mai mulți embrioni congelați și un accident tragic

Povestea aceasta este a unui bebeluș din China, care a fost purtat și adus pe lume de o mamă surogat. S-a întâmplat la patru ani după ce părinții lui au murit într-un accident rutier. Tragedia se petrecea în 2013.

Cuplul avea mai mulți embrioni congelați într-o bancă de crioconservare. Cei doi sperau să devină părinți prin fertilizarea in vitro.

După accident, părinții celor doi au pornit o adevărată bătălie prin tribunale, că să obțină dreptul de a folosi embrionii. Că să poată deveni bunici chiar și după ce au rămas fără copii.

În final, au câștigat! Iar băiețelul s-a născut la sfârșitul anului trecut, după cum relatează The Beijing News, publicație citată de BBC. Presa din china subliniază că totul a durat atât de mult din cauza lipsei de precedent. A fost, practic, un drum complicat printr-un teren legal… minat de necunoscute, probleme, întrebări și interpretari.

Copilul născut după moartea părinților. Și dilemele

Întrebările legate de milioanele de embrioni congelați și niciodată folosiți sunt de toate felurile: practice, legale, etice, morale. Și ce se întâmplă când „părinții embrionului” sunt în imposibilitatea absolută de a mai decide… orice.

În final, după toate pledoariile și argumentațiile cu putință, un tribunal a decis dreptul la viață a unui copil ai cărui părinți au murit deja. Bunicii au făcut front comun și au convins! Au găsit în Laos o mamă surogat și, la patru ani după moartea copiilor lor, și-au luat nepotul în brațe.

Tiantian este primul copil din lume care s-a născut după ce i-au murit părinții.

Dilemele morală și legală… Plus alte complicații

Mai întâi, bunicilor le-a fost imposibil să găsească în China o clinică doritoare să se implice în această controversată procedură.

Până la urmă, la recomandarea unei agenții specializate, au găsit o clinică în Laos.

Doar că nicio companie aeriană nu a acceptat să transporte un recipient cu nitrogen lichid, mediul în care erau păstrați embrionii. Așa că s-au urcat în mașină și au făcut astfel drumul cu prețiosul recipient.

În Laos, embrionul a fost implantat unei mame surogat. O femeie care, din fericire, a dus sarcina cu bine până la capăt.

Cetățenia băiețelului a fost o altă mare probelmă,pentru că nu s-a născut în Laos, ci în China, iar mama-surogat a ajuns acolo cu o viză turistică banală.

Fără părinți în viață care să confirme maternitatea și paternittea, toți cei patru bunici au făcuttestele ADN și așa au demonstrat că bebelușul le este, într-adevăr, nepot. Și că ambii lui părinți au fost chinezi!

 

Comentarii Facebook
jucării coșmar

17 jucării de coșmar cu imagini cu tot + o întrebare: oare cine le-a făcut era în toate mințile?

mortalitate naștere

Motivul real pentru care nașterea e atât de grea și de periculoasă. Zilnic, 830 de femei mor în urma sarcinii