in

Cum apare, se dezvoltă și vine pe lume un copil

E o călătorie incredibilă!

Sunt 9 luni greu de descris vreodată pe de-a-ntregul. E un drum pe care îl parcurg, deodată, mama și copilul care prinde viață în pântecele ei.

E o călătorile despre care se poate vorbi în infinite feluri. Acesta este doar unul dintre ele. Cum apare, se dezvoltă și vine pe lume un copil… aici sunt 9 luni în câteva minute.

O experiență unică

Pentru o femeie, cele 9 luni în care simte cum în ea crește, se dezvoltă o altă viață este o experiență imposibil de cuprins și de descris pe de-a-ntregul. Și are particularitățile sale de la o femeie la alta. Ba chiar una și aceeași femeie poate trăi cumva diferit fiecare dintre propriile sarcini. Sarcina nu e tocmai ca-n filme, e cu suișuri și coborâșuri. Unele femei recunosc cu admirabilă onestitate că, pentru ele, sarcina a fost o experiență copleșitoare. Că transformările fizice și emoționale au fost, deseori, insuportabile: prea multe, prea puternice, prea noi. Și nu e vorba doar despre schimbările pe care le-au trăit ele, ci despre acel unic fel de grijă pentru ființa din pântece.

Întrebări, îndoieli, temeri

„Acolo, în mine, e un alt om. De care eu sunt responsabilă cu totul, înțelegi? Înțelegi că acum trebuie să găsesc, să scot la iveală și să folosesc tot ce e mai bun în mine? Teama mea cea mai mare sună cam așa: dar dacă nu am tot ce lui, copilului meu, îi trebuie?”, îmi spunea o prietenă într-un moment de copleșitoare grijă și afecțiune. Câteva luni mai târziu, a născut. Dinspre mine, se vede că găsit în ea absolut toate acele resurse de care simțea că are nevoie. Dar sunt convinsă că are și acum momente în care se întreabă și se îndoiește.

Dar probabil că însăși această îndoială, taman aceste temeri îți dau forță să găsești în tine tot ce e mai bun.

 

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Primul transplant de uter dintre surori

Primul transplant de uter dintre surori

Copiii pe care nu-i îmbrățișează mama...

Copiii pe care nu-i îmbrățișează nimeni…