in

Cum se crește și se dezvoltă Bebe în burtică – imagini reale | VIDEO

Acum, știm – și chiar vedem – mai mult ca niciodată cum apare, cum crește și se devoltă Bebe în burtică. O proces extradoardinar la capătul căruia o nouă ființă umană vine pe lume.

Cum crește și se dezvoltă Bebe în burtică

Sarcina și nașterea implică întregul sistem reporducător al femeii – ovare, trompe uterine, uter și vagin. După ce ovulul este eliberat de un ovar și este fecundat, el „călătorește” ușor spre uter printr-una dintre trompele uterine. E un drum pe parcursul căruia începe să se dividă și să crească până la aproximativ 100 de celule.

În momentul în care ajunge în uter și se fixează de peretele acestuia (nidarea), se cheamă blasocis. Din acest moment, uterul va fi casa ocrotitoare a fetusului vreme de 38 de săptămâni.

cum se dezoltă bebe în burtică

Când Bebe s-a maturizat și nașterea este iminentă, începe să facă o serie de mișcări de natură să îl ajute să străbată canalul de naștere.

Dar, până atunci, milioane de celule apar și se transformă în inimă, creier, mâini, ochi, picioare…

Cum crește și se dezvoltă Bebe în burtică: De la sarcină la viață

La sfțrșitul celei de a patra săptămâni de la fertilizare, sistemul nervos, ficatul, rinichii încep să prindă formă.

Din săptămâna 5 de sarcină, ochii, mâinile și picioarele încep să se dezvolte. În săptămâna 6, începe să apară unghiuțele la mâini, gura cu buzișoare mici…

La sfârșitul săptămânii 8 de sarcină, oasele bebelușului, nasucul, degețelele de la picioare, pleoapele – toate acestea  apar, iar cele mai multe organe sunt, deja, la locurile lor.

De lungul lunii care urmează, încep să se formeze dințișorii. Apoi, Bebe începe să își miște capul și să exploreze „ămprejurimile”. Aparatul circulator se pune pe treabă, iar structura oosoasă este, categoric, prezentă.  Săptămână după săptămână, spectaculoasa și sofisticata structura umnă este tot mai pregătită pentru viața de afară.

VIDEO | Cum se dezvoltă Bebe în burtică – 5 minute magnifice

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

copiii mei

Către copiii mei: „Sunt alături de voi, chiar dacă…”