in

Miracole există! Poate că nu ni se întâmplă tuturor, dar sigur ne apar în preajmă

Trei din 10 femei și unul din patru cupluri din România au probleme de fertilitate

cand se naste un copil trei oameni se nasc

Există statistici care spun că infertilitatea afectează 30% dintre femeile din România. 30%! Adică trei femei din zece! E enorm! Gândește-te câte din metroul aglomorat cu care te întorci seara acasă, de la serviciu…. Sau câte din fetele vesele de pe plajă vor ajunge, într-o zi, în momentul în care își doresc copii și vor descoperi că nu le este deloc ușor să devină mame.

Viața nu se întâmplă mereu exact cum îți dorești

Uneori, pare să n-aibă niciun sens: lucruri care, de regulă, se întâmplă firesc oricui din jurul tău, pentru tine sunt imposibile.  Pare că ție ți-e interzis un ceva ce pentru oricine altcineva e foarte simplu și foarte la îndemână.

Nicole și Blaine Mike au încercat vreme de 10 ani să devină părinți. 10 ani de agonie și extaz, de tratamente eșuate și de traume. La un moment dat, se împăcaseră cu gândul că lor nu le e dat să devină parinți biologici. Au încercat să adopte un copil, dar nici așa nu au reușit.

Când viața te întristează de prea multe ori, ajungi să iți fie teamă să te bucuri

Exact atunci când se pregătiseră să renunțe de tot, Nicole a rămas însărcinată. N-a fost ușor, toate experiențele trecute îi făceau extrem de precauți și temători. Dar, săptămână după săptămână, sarcina a mers bine și părea că, în sfârșit,  miracolul se intâmpla!

Până într-o zi din săptămâna 21 de sarcină, când s-a întâmplat exact unul din lucrurile de care se temeau cel mai mult: naștere prematură.

Marile bătălii ale celei mai mici fetițe

900 de grame avea micuța Meredith când a venit pe lume. 900 de grame și un milion de probleme. Trei luni a durat lupta pentru viața ei. Trei luni cumplite, în care a făcut pneumonie, un plămân i-a cedat, a suferit o operație pe cord, trei luni în care i s-au făcut transfuzii și intervenții la ochi, pentru că retina i-a fost serios afectată de nașterea prematură.

Micuța Meredith s-a născut cu trei luni prea devreme. Aici, era la terapie intensivă (Foto: familia Metz, huffingtonpost.com)

Dar grija medicilor de la Centrul Medical al Universității din Tennessee, dragostea din jur și forța ei incredibilă au ajutat-o să răzbească

Cele mai lungi luni: lunile în care viața a atârnat de un fir de păr în fiecare zi

După trei luni de luptă pentru viață, Meredith a plecat cu parinții ei spre casă. E micuța eroină a comunității, iar pe drumul de 90 de minute a fost întâmpinată cu bucurie la fiecare pas.

Tot orășelul s-a implicat în întâmpinarea ei: 100 de mașini, artificii roz, baloane și ursuleți de pluș uriași i-au ieșit în cale. Știam că se pregătesc să ne întâmpine, dar nu ne-am imaginat niciodată  așa ceva! A fost impresionant și copleșitor”, au spus părinții micuței.

Pentru mulți, copiii sunt un dar firesc. Dar nu pentru toți. Știi câte femei și câți bărbați de langă noi poartă această chinuitoare și surdă luptă? Îți dorești să ai un copil. Visezi să ai un copil. Încerci, aștepți să te bucuri, dar bucuria întârzie. Întârzie o dată, reușești destul de ușor să mergi mai departe. A doua oară, începe să apară teama. De la a treia oara încolo, bucuria se stinge, iar frica de pierdere capată forța tot mai mare.

Miracole există! Poate că nu ni se întâmplă tuturor, dar sigur ne apar în preajmă

În România, una din patru familii are această problemă. Gândiți-vă, pot fi vecinii de pe palier. Vă întâlniți la lift, la intrarea în scară, vă salutați și sporovăiți. Nimeni nu știe povara celuilalt.

În România, 3 din 10 femei suferă de infertilitate. 1 din 4 cupluri sunt afectate de infertilitate

Mergi la serviciu. Ori alergi grăbită de colo până colo, prin piață. Sau urci în metrou. Și trei din zece femei din preajma ta nu pot aduce copii pe lume. Oare cine ar vrea să se uită și să vadă ce e în sufletul lor? Dar… Miracole există! Există și oameni care fac posibile miracolele. Poate că nu ni se întâmplă tuturor, dar sigur ne apar în preajmă.

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Orice mamă ajunge la epuizare. Și mesajul e pentru orice mamă

Orice mamă ajunge la epuizare. Și mesajul e pentru orice mamă

Mamă sunt pentru totdeauna fiica ta ești pentru totdeauna prietena mea

„Mamă, sunt pentru totdeauna fiica ta, ești pentru totdeauna prietena mea!”