in

Săptămâna 1 de sarcină

Trimestrul 1 de sarcină | Prima lună de sarcină

spermatozoizi in saptamana 1 de sarcina

Ceva magnific este pe cale să se petreacă undeva într-una din zilele acestea: în tine, o noua viață va prinde viață. Foarte curând vei putea spune: sunt însărcinată!

Săptămâna 1 de sarcină. Într-un fel, e un moment în care începi să visezi

În prima săptămână de sarcină, bebelușul este încă mai degrabă visul pe cale să se împlinească. Sau”¦ poate neașteptată, buimăcitoarea întâmplare care urmează să te transforme în mămică. Nimeni nu poate spune cu exactitate când anume se întâmplă concepția.

Când ovulul este fecundat de spermatozoid. Singura certitdine este că, la un moment dat „“ după o medie de 10-14 zile de la menstruație, unul dintre niște milioane de spermatozoizi își croiește drum către ovul, îi străpunge membrana și, astfel, miracolul se petrecere: un copil e conceput.

Cum se calculează durata sarcinii

De fapt, în prima săptămână de sarcină nici nu ești însărcinată. Pentru că sarcina trebuia calculată cumva, prima zi a primei săptămâni de sarcină e considerata a fi prima zi a ultimei menstruații. Acesta este kilometrul zero al drumului pe care îl începe, în tine și cu tine, o nouă ființă umană. Calculată astfel, sarcina durează 280 de zile, adică 40 de săptămâni de la ultima menstruație și până la naștere.

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 1 de sarcină

Cum spuneam, în prima săptămână de sarcină ești, de fapt, însărcinată cumva metaforic. Bebelușul nu a fost conceput încă, spermatozoidul nu a fecundat ovul. După fertilizare, celula va începe un proces fantastic de diviziune și transformare. Dar, pentru aceasta, sarcina trebuie să fie”¦ un pic mai mare.

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 1 de sarcină

Ca să înțelegem mai bine prima săptămână de sarcină, ne mai uităm o dată la ce se întâmplă în organismul unei femei.

Lună de lună, în ovarele tale, mai multe ovule încep să crească în niște saci mititei numiti foliculi. În cele din urmă, unul dintre aceste ovule iese din folicul. Este ceea ce se cheamă ovulație și se petrece, de regulă, cu aproximativ două săptămâni înainte de urmatoarea menstruație.

mama in saptamana 1 de sarcinaÎn fiecare lună, un ovul așteaptă să își îndeplinească rostul: să fie fecundat. În fiecare lună, organismul unei femei se pregătește pentru acest miracol. Cum? Pas cu pas. După ce a ieșit din folicul, ovulul pornește pe una dintre trompele uterine. Rămâne acolo aproximativ 24 de ore, în așteptarea unui spermatozoid care să îl fecundeze. Lucru care are loc, cum spuneam, la o medie de două săptămâni după ultima menstruație.

VIDEO | SĂPTĂMÂNA 1 DE SARCINĂ

Primele 9 luni de iubire | Prima săptămâna de sarcina

❤️Primele 9 luni de iubire, prima săptămână de sarcină!❤️ Să înceapă călătoria fantastică!

Posted by Mamici.club on 28 Ianuarie 2018

Așadar, în prima săptămână de sarcină este vorba, de fapt despre pregătire și despre așteptare. Despre iminența concepției.

Bibliografie: Your Pregnancy, week by week/ Glade B. Curtis, M.D., M.P.H. and Judith Schuler, M.S.

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Oaia curcubeu si Irina

Oaia Curcubeu și lecția despre plictiseală

sătămâna 2 de sarcină zigot

Săptămâna 2 de sarcină