in

Săptămâna 37 de sarcină

Trimestrul 3 de sarcină | Luna a noua de sarcină

fetus in saptamana 37 de sarcina

Tort? Artificii? O serie sănatoasă de răsuflări ușurate? În săptămâna 37 de sarcină, copilul tău încă nenăscut s-a dezvoltat complet! De-acum încolo, dacă vine pe lume, nu mai e considerat prematur, chiar dacă data nașterii la termen” e câteva săptămâni mai încolo.

Și e și măricel, măricel: cam cât o varză. Dintre cele maricele! Bine, la lungime ar putea fi comparat și cu frunzele de sfeclă. Tu alegi:)

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 37 de sarcină

Cum spuneam, dacă îl apucă nerbdarea și vrea afară, din săptamana 37 de sarcină, nașterea e considerată la termen”. Dacă mai stă „“ așa, ca-n carți și-n manuale – în cuibul perfect din burtica ta, cel mai probabil s-a așezat în poziție de naștere, adică poziția care să le permită să iasă mai întâi cu capul. Dar asta nu se întâmplă întotdeauna.

În săptămâna 37 de sarcină, bebelușul măsoară 48 „“ 49 de centimetri și cântărește aproximativ 3 kilograme. Nu uita, sunt masurători medii! Cum nu întâlnești doi oameni la fel (și gemenii identici au diferențele lor:-)), nici doi bebeluși la fel, la fel nu prea au cum să existe…

mama si copil in saptamana 37 de sarcinaAcum, teoretic, copilul din burtică a scăpat cam de tot și de lanugo (părul fin care l-a acoperit de prin săptămâna 26).
Să nu uit: preocuparea lui de bază, în aceste zile, este să facă exerciții de respirație!

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 37 de sarcină

Cred că ești cu bagajele făcute, nu-i așa? Oricum, nu e deloc o idee rea: nașterile la termenul de 40 de săptamani sunt cam rare. Foarte rare! Procentul este simțitor sub 10%.

Așadar, de acum încolo, nimeni nu prea poate spune cu precizie când se hotărăște copilul”¦ să naști. Poate e punctual, poate ajunge la întalnire un pic mai devreme, poate e genul care se lasă un pic așteptat, pentru ca suspansul să potențeze bucuria întîlnirii”¦

La ce e medicul atent de-acum încolo (și, cu siguranță, și tu :-))?

Dilatarea – Dacă ești la prima naștere, „dilatare” probabil ca nu e cuvântul tău preferat. Bine, nici dacă ești la a doua nu-s sigură că a devenit un cuvânt preferat). Pentru naștere, colul uterin se largește până la 10 centimetri, astfel încât bebe să aibă loc să iasă. La unele viitoare mamici, colul începe să se dilate cu câteva săptămâni înainte de naștere. La altele, procesul se poate declanșa chiar înainte de travaliu.

Cu siguranță stai cam prost cu răbdarea. Dar, dacă bebe încă se simte bine la tine în burtică, bucur-te de alegerea lui! Fiecare zi în plus, mai ales fiecare săptămână, îl ajută să ia în greutate și, mai ales, ajută la maturizarea plămânilor și creierului.

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
fetus in saptamana 36 de sarcina

Săptămâna 36 de sarcină

Făt în saptamana 38 de sarcină

Săptămâna 38 de sarcină