in

LoveLove

Săptămâna 37 de sarcină

Trimestrul 3 de sarcină | Luna a noua de sarcină

fetus in saptamana 37 de sarcina

Tort? Artificii? O serie sănatoasă de răsuflări ușurate? În săptămâna 37 de sarcină, copilul tău încă nenăscut s-a dezvoltat complet! De-acum încolo, dacă vine pe lume, nu mai e considerat prematur, chiar dacă data nașterii “la termen” e câteva săptămâni mai încolo.

Și e și măricel, măricel: cam cât o varză. Dintre cele maricele! Bine, la lungime ar putea fi comparat și cu frunzele de sfeclă. Tu alegi:)

Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 37 de sarcină

Cum spuneam, dacă îl apucă nerbdarea È™i vrea afară, din săptamana 37 de sarcină, naÈ™terea e considerată “la termen”. Dacă mai stă – aÈ™a, ca-n carÈ›i È™i-n manuale – în cuibul perfect din burtica ta, cel mai probabil s-a aÈ™ezat în poziÈ›ie de naÈ™tere, adică poziÈ›ia care să le permită să iasă mai întâi cu capul. Dar asta nu se întâmplă întotdeauna.

ÃŽn săptămâna 37 de sarcină, bebeluÈ™ul măsoară 48 – 49 de centimetri È™i cântăreÈ™te aproximativ 3 kilograme. Nu uita, sunt masurători medii! Cum nu întâlneÈ™ti doi oameni la fel (È™i gemenii identici au diferenÈ›ele lor:-)), nici doi bebeluÈ™i la fel, la fel nu prea au cum să existe…

mama si copil in saptamana 37 de sarcinaAcum, teoretic, copilul din burtică a scăpat cam de tot și de lanugo (părul fin care l-a acoperit de prin săptămâna 26).
Să nu uit: preocuparea lui de bază, în aceste zile, este să facă exerciții de respirație!

Ce se întâmplă cu mama în săptămâna 37 de sarcină

Cred că ești cu bagajele făcute, nu-i așa? Oricum, nu e deloc o idee rea: nașterile la termenul de 40 de săptamani sunt cam rare. Foarte rare! Procentul este simțitor sub 10%.

Așadar, de acum încolo, nimeni nu prea poate spune cu precizie când se hotărăște copilul… să naști. Poate e punctual, poate ajunge la întalnire un pic mai devreme, poate e genul care se lasă un pic așteptat, pentru ca suspansul să potențeze bucuria întîlnirii…

La ce e medicul atent de-acum încolo (și, cu siguranță, și tu :-))?

Dilatarea – Dacă eÈ™ti la prima naÈ™tere, „dilatare” probabil ca nu e cuvântul tău preferat. Bine, nici dacă eÈ™ti la a doua nu-s sigură că a devenit un cuvânt preferat). Pentru naÈ™tere, colul uterin se largeÈ™te până la 10 centimetri, astfel încât bebe să aibă loc să iasă. La unele viitoare mamici, colul începe să se dilate cu câteva săptămâni înainte de naÈ™tere. La altele, procesul se poate declanÈ™a chiar înainte de travaliu.

Cu siguranță stai cam prost cu răbdarea. Dar, dacă bebe încă se simte bine la tine în burtică, bucur-te de alegerea lui! Fiecare zi în plus, mai ales fiecare săptămână, îl ajută să ia în greutate și, mai ales, ajută la maturizarea plămânilor și creierului.

Comentarii Facebook

Ce parere ai?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

fetus in saptamana 36 de sarcina

Săptămâna 36 de sarcină

Făt în saptamana 38 de sarcină

Săptămâna 38 de sarcină