in

Un minut de magie: o fetiță se agață de mămica ei imediat după ce s-a născut | VIDEO

„Legătura dintre mamă și copil se construiește din viața intrauterină și poate fi mai bine înțeleasă acum”

un minut de magie

E un subiect despre care poți vorbi la nesfârșit. În toate felurile, de la cel profund și exclusiv  emoțional până la cel științific. Și vorbim aici despre legătura dintre mamă și copil. Despre conexiunea aceea unică și niciodată înțeleasă pe de-a-ntregul, dar simțită pe de-a-ntregul de milioane de femei care devin mame. Avem acum, aici, și un minut de magie (astfel de magie), și câteva explicații ale felului în se construiește legătura dintre mamă și copil.

Un minut de magie: prima întâlnire dintre Bebe și mama

Una dintre cele mai noi explicații ale oamenilor de știință este citată de BBC și vorbește despre motivul pentru care mamele au tendința să își legene bebelușii pe partea stângă. Această poziție, cu bebelușul ținut la piept cu mâna stângă, activează emisfera dreaptă a creierului.

Și se activează funcții de comunicare și conexiune. În absența contactului vizual, este cea mai eficienta cale de „pornire” a motorului cerebral responsabil de… iubire.

Dr Yelov Malaschiev de la Universtitatea de Stat din Sankt Petersburg a explicat: „În absența contactului vizual sau atunci când acesta e incomplet ori greșit, emisfera cerebrală dreaptă a copilului nu e activată.” Și-atunci, mama îl duce pe copil instinctiv mai aproape de inimă. Și conexiunea se face!

De fapt, nu mai e vorba doare despre un minut de magie, nu-i așa? Sunt ore întregi… E o viață întreagă!

un minut de magie
Când mama își ține bebelușul în brațe, o legătură unică se construiește între ei

Despre conexiunea instantanee și emoționantă dintre bebeluș și mama mai vorbim puțin. De fapt, vor vorbi imaginile.

„Momentul în care fetița mea m-a îmbrățișat pentru prima dată a fost unul incredibil”, spune Brenda Coelho. Și este, într-adevăr, un moment absolut incredibil: în primele sale secunde de viață, fetița ei, Aghata, s-a agățat de ea.. De fața ei. A îmbrățișat chipul mamei. Din fericire, unul dintre medici a întregistrat totul. Nu s-a inventat cuvântul care să descrie această legătură magnifică dintre mamă și copil!

VIDEO | Primele secunde din viața unei fetițe. Un minut de magie

 

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

viata cu baieti

„Alo, mama, scuze, eu mai sunt pedepsit pentru ceva sau pot la tabletă? Că am uitat!” Viața cu băieți

sfat doctor

„Ascultă-Å£i instinctul ÅŸi fă ce zice doctorul!” Sfatul unei mame după cea mai traumatizantă experiență medicală cu unul dintre copiii ei