in

Ce imagini! O fetiță de 12 ani ajută la nașterea frățiorului ei | VIDEO

fetiță ajută la nașterea frățiorului ei

Expresiile de pe chipul fetiței sunt mai mult decât un milion de cuvinte: e surprinsă, fericită, curajoasă și speriată, e toată toate felurile de mirare. E firesc. Câte fetițe știți voi că au ajutat la nașterea unui frățior?

Jacee, fetița care asistă la nașterea frățiorului ei   

Jacee Delapena are 12 ani și a fost alături de mama ei de când a început travaliul. A vrut să meargă și la spital. Iar, când a ajuns acolo, medicul a întrebat-o dacă și-ar dori să asiste la naștere. Nici n-a stat pe gânduri! Tată ei, Zack, a surprins emoționantele momente în care fetița și-a ajutat mămica la nașterea fratelui ei. A filmat și a fotografiat tot.

o fetița ajută la nașterea frățiorului

o fetița ajută la nașterea frățiorului

o fetița ajută la nașterea frățiorului

„Am fost foarte emoționată și puțin speriată, dar a fost cel mai frumos moment din viața mea!”

Jacee și-a mai rugat părinții să o lase să asiste la nașterea unui frațior -e ceva mai măricel, acum  are 18 luni. Dar, atunci, părinții au considerat că fetița este prea mică pentu o experiență atât de puternică.

Acum, la venirea pe lume a mezinului, au fost de acord să participe și ea la naștere celui mai mic frățior.

Jacee povestește: „Am început să plâng pentru că m-am temut că nu o ză văd nimic, fiindcă nu sunt înaltă..” Și-atunci, medicul a chemat-o mai aproape. Echipată cu mănuși chirurgicale și cu halatul special de sală de nașteri, Jacee s-a apropiat cât de mult se poate apropia cineva de nașterea unui copil!

Practic, l-am ajutat să iasă… Doctorul a stat lângă mine tot timpul, dar m-a lăsat să ajut.. Mi-a zis de o mie de ori în sinea mea că sunt doctoriță, dar de data asta a fost totul atât de adevărat! Și de minunat!”

VIDEO | Jacee, fetița care ajută la nașterea frățiorului ei

Nașterea unui frate mai mic

Venirea pe lume a unui noi copil poate produce schimbări importante într-o familie. Părinții consumă o groază de energie pentru pregătire, iar cea mai mare parte a atenției lor se îndreaptă, cel mai ades, către nou-născut.

Toate aceste schimbări pot fi greu de înțeles și gestionat de frații, surorile mai mari. E des și firesc să devină geloși.

Dar tot părinții sunt cei care îi pot ajuta să facă mai ușor trecerea. Să înțeleagă și, în final, să accepte schimbarea. Dacă li se explică, dacă sunt parte din pregătirile de dinainte și din grija de după nașterea bebelușului, atunci totul devine mai simplu.

Dar, trebuie să admitem, această familie a dus povestea la un alt nivel 🙂

PS Poate vrei să citești și povestea asta: Tata vomită și leșină când mămica naște. Era acolo să o susțină și încurajeze, dar l-au lăsat curelele | VIDEO

Comentarii Facebook
gravida

Cum e, de fapt, când ești gravidă? „Mi-a ieșit un coș pe gleznă. Pe gleznă?! E inuman!” Sigur, asta nu e tot :-D

copiii mei

Către copiii mei: „Sunt alături de voi, chiar dacă…”