in

Cum e, de fapt, când ești gravidă? „Mi-a ieșit un coș pe gleznă. Pe gleznă?! E inuman!” Sigur, asta nu e tot :-D

gravida

Revenim, repetăm, știm, suntem de acord: e grozav, minunat, fabbulos, incredibil și indescriptibil să devii mamă. Tot procesul e de necuprins în cuvinte. În pachet intră, totuși, multe altele despre care am vorbit de curând cu niște amice.

„Nu ți-e dor de vremurile alea când erai gravidă?”

Nu știu ce mi-a venit să o întreb asta pe Ioana, o prietenă de-a mea din copilărie.. Cred că vorbeam despre cât de mari ne sunt copiii deja și ne aminteam cu nostalgie de vremurile când erau foarte mici-pici. Ne plimbam pe stradă, râdeam, vorbeam și, la un moment dat, am râs de ea… Din adolescență face asta: cum vede o vitrină curată lună, cum se oglindește în ea. Și i-am zis. Replica ei a fost demențială:

#1 – O chestiune de priorități

„La naiba, să știi că ai dreptate! Totuși, o singură dată în viața mea am căutat cu privirea mai mult un WC decât o vitrină în care să mă oglindesc. Deci, dacă tot mă întrebi dacă nu mi-e dor de sarcină, o să îți spun de ce anume chiar nu mi-e dor: de senzația aia că o să fac pipi pe mine în orice clipă”

Ioana a râs, eu am râs, acum mai pun laolaltă câteva mărturisiri de-ale mamelor din vremea când erau gravide:

#2 – „Mi-e dor să mă pot apleca!” Și o chestiune de… perspectivă 😀

„Eram în una a opta și l-am rugat pe bărbată-miu să pună ciocolata undeva unde să nu ajung la ea, într-un loc de unde nu pot să o iau. Și a pus-o pe jos. Pe jos? 😀 ”

#3 – Adevărul gol, goluț

gravidă

#4 – „E talmeș-balmeș în mintea mea de gravidă”

„Toată lumea credea că îmi trebuie somn, relaxare, sfaturi, iar somn și relaxare. Bine, bine, fie, au dreptate. dar de ce nu zice nimeni înghețată? Eu de atât am nevoie, de în-ghe-ța-tăăă!” (Asta mi-a urlat la telefon Dana într-o zi când era gravidă, pofticioasă și – evident – foarte furioasă)

#5 – Pentru hormoni, cu „dragoste”! 😀

„Tu chiar nu poți să pricepi că habar n-am dacă sunt tristă, furioasă sau fericită? Că habar n-am dacă mi-e foame, sunt obosită sau plictisită? Pur și simplu NU ȘTIU!” (O gravidă către soțul ei, în metrou. Saracul, normal că nu poate să priceapă! Nu are hormonii… Ä‚ia! 😀 )

#6 – Revelație de femeie gravidă (posibilă din trimestrul doi)

„Am ajuns în momentul ăla al sarcinii în care nu mai înțeleg de ce ar purta o femeie pantaloni. Adică n-are rost! Pot să spun că n-o să mai port niciodată? Bine, nu că m-ar mai încăpea vreo pereche!”

#7 – Un coș de… frustrări 😀

„N-am avut coșuri nici în adolescență! Cred că m-a ajuns blestemul colegelor din liceu, că toate aveau și eu nu! Acum, am și în locuri în care nu știam că pot să apară coșuri. Mi-a ieșit un coș pe gleznă. Cum e posibil? Urrrrăsc asta!”

Èšie ți-e dor de vremurile când erai gravidă?

Comentarii Facebook

Scris de Maria Tudor

naștere

„Trebuie să vorbim despre această problemă serioasă de după naștere. Dumnezeule, una din două femei suferă din cauza ei!”

fetiță ajută la nașterea frățiorului ei

Ce imagini! O fetiță de 12 ani ajută la nașterea frățiorului ei | VIDEO