in

Ești cea mai bună mamă. Știi?

„Toate mamele bune se întreabă dacă-s mame bune”

ești cea mai bună mamă

Nu cred că ai cum să nu te îndoiești de tine, să nu te întrebi dacă ești o mamă bună. În vreme ce îți dorești mereu să fii cât mai bună, cea mai bună mamă pentru copilul tău.

Mai obosești, mai pierzi din răbdare…

Mai iei o gură de cafea și te mai uiți o dată  pe fereastră. Te-ai trezit mai devreme ca de obicei și răgazul ăsta nebănuit lasă loc gândurilor să se frichinească prin cap la ora la care, de obicei, mai moțăiau puțin.

De câteva zile, copilul pare trist. Îl tot întrebi dacă îl supăra ceva, el spune că nu și, totuși, nu prea îl crezi. Închizi ochii și în minte vine privirea lui neconvingatoare.

cea mai bună mamă
Uneori te indoiești de tine. Te întrebi dacă ești îndeajuns de bună

Și-atunci, gândurile tale alea trezite prea brusc încep să se vânzolească precum rândunicile. Un gând mai vioi iese în fata: Dar dacă e din cauza mea?” E un gând cu frați și surori. O familie de gânduri: Dar dacă n-am fost atentă?””¦”Dar dacă n-am fost suficient de calmă?”…”Dar dacă trebuia să fac …altfel?”

Te întorci instantaneu în zile și momente trecute și începi să îți cauti greșeli. Așa, parcă să-ți faci ăn ciudă. Desigur, le găsești! E ziua în care ai descoperit un sendviș îndesat naiba mai știe de când în sertarul cu acuarele, creioane și pixuri… Mirosul te-a atras ca un magnet. Și te-ai enervat și l-ai certat și nu l-ai mai lasat la joacă. Acum, ai face altfel. Cu mai puțini nervi, cu mai mult umor. Îți imaginezi că așa ar funcționa mai bine.

Zeci de mici intâmplari nebăgate de seamă se umflă acum ca baloanele

Ziua în care te-a sunat să îți povestească nici nu mai știi ce ispravă, dar chiar n-aveai timp. Acum, când te gândești, ți se pare că prea l-ai repezit. Plus că nu l-ai ascultat. Ce, cât dura? Un minut? Două? Cinci?

Și seara recentă în care copilul ar mai fi povestit cu tine o oră înainte de culcare”¦ Te-ai straduit, dar nu voiai decât să doarmă și să dormi”¦ Dar, na, ai adormit în vreme ce el îți povestea ceva. Ar fi bun acum un inel vrăjit să te intoarca în seara aia și sa te țină trează încă vreo 10 minute!

Toate mamele bune se întreabă dacă sunt mame bune

Pe asta cu „toate mamele bune se întreabă dacă sunt mame bune” mi-a spus-o un prieten care chiar știa ce vorbește. „E o dovadă că-s bune”, a completat el. Pentru mine, a fost limpezitor și eliberator când am auzit asta. Mamele sunt oameni, ce naiba!

Cand eram mai necajita, a smitit imbratisarea calda a copilului meu

PS Copilul părea trist? Poate doar avea și el ceva să spună și nu știa cum 🙂

Ne întoarcem puțin la momentul cu gânduri și reproșuri care au ți-au răcit cafeaua? Mi-l amintesc, l-am trăit eu. Când eram mai supărată pe mine ca mamă, intră copilul tiptil în bucătărie. Bună dimineața, mama! Te rog să mă scuzi că am trăncănit aiurea acum câteva seri, că am văzut că ești obosită, dar aveam chef de vorb㔦 Te iubesc! Pot să mă duc cu băieții la fotbal după ore?”

 

Comentarii Facebook

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Imaginea care arată legătura magnifică dintre o mamă și bebelușul ei

Mama, leușteanul aude cum tai tu castravetele felii, felii?

„Mama, leușteanul aude cum tai tu castravetele felii, felii?”