in

Formidabilă veste: a treia zi la rând fără niciun caz de coronavirus local în China

A treia zi fără niciun caz local nou de coronavirus în China

Fiecare veste bună venită din China e o gură de aer pentru toată lumea. E o rază de speranță care spune că există o cale de a pune capăt unei epidemii devastatoare cum e epidemia de coronavirus.

AFP, citată de Agerpres, scrie că ziua de azi este cea de a treia zi la rând în care China nu are de raortat niciun caz de infectare locală cu coronavirus. Cele 41 de cazuri noi sunt „importate” – cetățeni chinezi sau străini care au venit în țară cu boala COVID-19. Datele acestea raportate de autoritățile sanitare chineze reprezintă un nou record zilnic pozitiv.

Ca să evite ca persoanele infectate să genereze un nou val al epidemiei pe care China o ține acum sub control, autoritățile au impus intrarea imediată în carantină a tururor oamenilor care intră în țară.

Ca să înțelegem mai bine evoluția situației din China, la mijlocul lunii februarie, autoritățile sanitare raportau mii de noi îmbolnăviri în fiecare zi. China a înregistrat, în total, 81.000 de persoane infectate cu noul coronavirus. Acum mai sunt bolnavi puțin peste 6.000 de oameni.

Poate te interesează și:

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

Când se va termina epidemia de coronavirus și viața se va întoarce la normal? Analiză BBC

ÃŽn curând încep în România teste clinice pentru un vaccin anticoronavirus