in

„Gravizii”: bărbați viteji care au vrut să simtă durerile nașterii. Auch! | VIDEO

contracții durerile nașterii

Ca să fie limpede de la bun început: acești bravi domni sunt de aplaudat că au vrut. Că s-au hotărât. Că au s-au străduit să găsească un loc în care se se arunce (cumva așa, nebunește) înspre durerile nașterii. Dar tot de la bun început mai trebuie să fie limpede un lucru: băieții aceștia vitejii au înțeles cam cum stă treaba cu contracțiile. Habar n-au de dilatare! 😀

„Durerile nașterii” – partea cu contracțiile

Doi voinici au vrut sp demonstreze că soțiile lor au cam exagerat în povestea aia cu durerile nașterii și s-au dus glonț la simulatorul de contracții. Desigur, și-au luat și soțiile cu ei (desigur, aici nu mai e vorba doar de curaj, ci și de niște firimituri de aroganță. Bine, le scutură și pe ele simultorul de contracții destul de repede 😀 )

„O să vomit!” – strigă unul dintre ei în fața soției…

… Iar reacția soției e… vis!

gravizii durerile nașterii

Așadar, bărbații s-au dus  (și filmat) la cabinetul medical unde li s-au pus electrozi care stimulează contracțiile. „O să vedeți prin ce au trecut soțiile voastre în timpul travaliului” – le explică medicul.

Experimentul a fost gândit cumsecade: cu intensătăți difevrite, de la mică la mare, mare.

Faza #1 – intensitate mică

Nu e chiar cel mai plăcut lucru, dar pare suportabil. Bine, pentru foarte scurt timp. Unul dintre ei începe să se teamă deja de ce poate să mai urmeze după asta.

contractii durerile nașterii

Faza #2 – intensitate medie

Gluma s-a cam îngroșat…Băieții par că ar arăta mai relaxați pe în cușcă de bătăi ilegale, în timp ce fetele nu se pot abțiine: și asistentele, și nevestele râd cu lacrimi.

contracții durerile nașterii

Faza #3 – Intensitate maximă, agonie maximă

Aici, unul dintre ei a cedat. A pus mâna pe buton și a oprit chinul!

contracții durerile nașterii

Am descris ce am descris, mai bine vedem experimentul pe de-a-ntregul:

VIDEO | Bărbați în durerile nașterii

 

Post scriptum

Nu sunt singurii bărbați care au încercat să simtă durerile nașterii. Nu sunt singurii pe care experiementul în sine i-a cam tăvălit.

Un medic ginecolog a încercat, la rându-i, să înțeleagă de ce urlă și înjură femeile în halul ăla în sala de nașteri.

La final, concluzia lui a fost următoarea: simulatorul de contracții produce, foarte probabil, ceva foarte asemănător cu ce se întâmplă în realitate, în timpul nașterii. Dar e convins că simularea nu se compară cu realitatea.

Adevărul e că e ajunge să ne gândim la un singur detaliu: ok, știm, contracțiile pot fi teribile. Dar ce te faci cu dilatarea? Pe-asta n-a „experimentat-o” niciun bărbat! Nici simulator nu s-a inventat 😀

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

travaliu nastere moasa

„După 20 ore de travaliu, înnebunisem de durere. Și am pleznit moașa! Săraca, venise să mă liniștească!”

nou născut

Prima gură de aer, primul strigăt, primele secunde de viață – imaginea magnifică a nașterii