in

Incredibil! „Am rămas gravidă în timp ce eram gravidă! I-am născut în aceeași zi și nu, nu sunt gemeni!” Doar câteva cazuri în lume

gravidă

Se cunosc doar 11 astfel de cazuri în lume: să rămâi gravidă cu al doilea copil în vreme ce ești, deja, gravidă.

„Eram gravidă, m-am dus la un control de rutină și totul s-a schimbat!”

Julia Govenburg se luptase ani de zile cu infertilitatea. Încercările fuseseră atât de multe, de fără succes și de traumatizante, încât ea și soțul ei începuseră să se gândescă, ba chiar să se pregătească pentru o complicată procedură de adopție.

Dar, cum de atâtea ori se întâmplă, atunci când ești pe cale renunți, când nici nu mai speri, un miracol se poate întâmpla. Ba chiar două!

În iulie 2009, în după-amiaza unei zile de duminică,  Julia a făcut un tst de sarcină. Și a chiuit de fericire: era, în sfârșit, gravidă!

Entuziasm, controale medicale și, la un moment dat, surpriza

La un moment dat, la o ecografie,  medicii au rămas fără cuvinte. Au văzut-o nu numai pe fetița despre care știau deja că există și creșt în pțntecele mamei sale, ci și un al doilea copil. Mai mic! În propria-i placentă.

În bibliografia de specialitate, erau înregistrate doar 10 astfel de alte cazuri în lume. Teoretic, este imposibil să rămâi gravidă în timp ce ești, deja, gravidă. Julia este un caz la un miliard: a rămas însărcinată la câteva săptămâni după ce un ovul de-al ei a fost fecundat.

„La ecografie, medicii au văzut un sac gestațional și un bebe în dezvoltare. Era vorba, evident, despre un fetus de o anume vârstă. Imediat mai apoi și în cel mai surprinzător mod cu putință, au sesizat a a doua inimioară care bate. Era, clar, încă un copil. Și la fel de clar era că e vorba de un copil mai mic”, a declarat pentru ABC News d. Karen Boyle

Ce s-a întâmplat, de fapt

Îndelungatele tratamente de fertilizare pe care le-a făcut Julia ani la rând au creat premisele pentru acest fenomen fabulos și extrem de rar: a rămas gravidă de două ori, la interval de câteva săptămâni.

Se numește superfetație. Și se întâmpla atunci când ovarele eliberează un al doilea ovul, chiar dacă s-a produs deja fecundația unui ovul. Consecința: o femeie poate fi însărcinată cu doi copii din generații diferite. Doi copii care vine pe lume în aceeași zi, dar nu sunt gemeni.

Poate mai vrei să citești și alte povești de viață extraordinare. Una este cea a Anei-Sianna. Mărturia ei e fantastică: „Eram convinsă că-s bolnavă, dar eram gravidă!”

 

 

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

sua aliații atacat siria

Fac o cafea, deschid computerul și explodează alertele: SUA și aliații au atacat Siria! Și nu mă pot gândi decât la milioanele de copii de acolo…

plâns copil alarmă

Nici ce mai dementă alarmă din lume nu e mai puternică decât plânsul copilului. De ce sărim ca arse când ne plâng copiii