in

„Mama, ce caută prezervative la tine în geantă? Tu faci sex? Dar ești divorțată!” Copilul era aspru și șocat

prezervativ sex

Credeți-mă, nu e ceva ce vrei să ți se întâmple. Adică știi că vine și momentul în care o să vorbești cu copilul tău despre prezervative și sex. Sau probabil că ai și făcut-o deja. Dar nu eram pregătită pentru discuția despre prezervative și sex… în legătură cu mine.

„Mama, tu n-ai cum să faci sex. Punct!”

Asta cu „Mama, tu n-ai cum să faci sex” (sau mai categoric: „Mama, tu nu mai ai nici voie, nici nevoie să faci sex!”) e o discuție mai veche. Una în gura mare pe plaja plină, la Vama Veche. Nici nu mai țin minte cum s-a născut. Dar a izbucnit dramatic. Mai întâi, avertismentul copilului: „Auzi, mama, sper că tu faci sex… Și că nici nu îți trece prin cap să faci asta. Copil ai deja și de tata ești divorțată.”

Ei, mama, descurcă-te! Am înghișit în foarte sec. Adică nici nu puteam să stau de vorbă cu el despre viața mea sexuală, nici nu puteam să îl mint și să transform subiectul într-un tabuu împuțit. Și-atunci am încercat varianta diversionistă cu chestia asta așa… în general: „Mama, sexul e ceva firesc în viața omului, fie că e bărbat sau femeie, fie că e căsătorit sau divorțat…. bla, bla”

„Nu ai cum să faci sex, ești divorțată!”

Aiurea, n-a mers: „Nu mă trata ca pe un copil mic. Am vorbit despre tine!” OK, fie, i-am spus că eu, la rândul meu, sunt un om. Sper că normal și sănătos, dar că mai mult de-atât nu putem discuta, că e nepotrivit. Atât mi-a trebuit! Mi-a explicat că e inadmisibil. Că mie nu-mi mai trebuie sex, că am copii. Că nu mai am cum să fac sex, că-s divorțată (jur că habar n-am nici acum de unde a bubuit conservatorismul ăla tradiționalist în el! Eu chiar nu am nimic de-a face cu asta.

A, și urla tot discursul, spre marea distracție a vreo douăzeci de cearceafuri populate în jur. Mă rog, a fost rrău, rău de tot. L-am lăsat să se tnguiască, n-am renunțat la ce îi spusesem și, mai pe seară, era copilul meu la loc. Râdeam, vorbeam prostii firești pentru o discuție mamă-copil-de-12-ani și nebunia de pe plajă parcă nici nu existase.

„Mama, caută-mi și mie încărcătorul de telefon prin geantă, te rog!”

Au trecut aproape vreo doi ani de-atunci. Sau chiar trei. Acum, mai deunăzi, într-o dimineață obișnuită cu mașina în drum spre școală. Eu tot divorțată, dar – cred și sper eu – cu o viață normală și sănătoasă în situația dată :-D  Deci, discretă. Nu s-a întțmplat să se întâmple vreun bărbat pe care să îl cunoască și copilul.

Uitasem să încarc telefonul de cu seară, acum abia mai pâlpâia viața în el și mă pune naiba să rog copilul că cotrobăie în geantă după încărcător. În geanta mea femeiască sunt de toate, cred că și cuiere îndes în ea. Mă rog, dacă ar fi fost un cuier, mă era mai simplu. Era, în schimb (și uitasem complet!), un pachet de prezrvative.

L-am simțit că zăbovește și că ar zice ceva, dar încă mai ezită. Într-un final, a izbucnit: „Mama, ce caută prezervative la tine în geantă? Tu faci sex??”

Brusc, mi-am amintit nebunia aia de pe plajă. E prea devreme, nu îi fac față. Nu vreau acum, na! Și-așa că l-am mințit cinstit: „Mama, mi l-au dat cadou la supermarket când am făcut cumpărăturile alea mari, săptămânale. Cred că era o campanie sau că li s-a părut că sunt o femeie normală.” În următoarele 2 minute eram în curte școlii. Ar mai fi zis ceva, dar i-am zis că e ceasul cu cinci minute mai tțrziu decât era și că întârzie la oră. Până a venit de la școală, părea că a uitat. Dar nu cred că a uitat cu-adevărat!

Citește și: Cronică de film: „Ce mi-au povestit copiii după ce au descoperit și decodat canalul porno”

Comentarii Facebook

Scris de Mihaela Stoian

primele secunde din viața lui bebe

Prima oră din viața bebelușului tău. Când deschide ochii pentru orima oară și ce face în minutul 18 | VIDEO

cantec parenting

Știu cel mai bun cântec de parenting. ÃŽl știi sigur și, foarte probabil, îți și place | VIDEO