in

S-a născut și nu știe! Un travaliu teribil, o impresionantă naștere cu căiță. Acasă! | VIDEO

naștere cu căiță

Fiecare naștere e unică. Impresionantă. Magnifică! Dar această naștere are ceva absolut special: niște secunde în care bebelușul e venit pe lume și pare că nu simte, practic, nicio schimbare între lumea din burtica mamei și lumea de afară. Și asta pentru că se naște cu tot cu sacul amniotic, „cuibul” lui vreme de 9 luni. Aici, ește o naștere cu căiță.

Naștere cu căiță – un caz la 80.000

El este Niel. Un bebeluș care a venit pe lume „îmbrăcat”. Și pe care îl putem vedea și noi pentru că i-a fost filmată și fotografiată nașterea. Katie Hall fotografiază mămici, bebeluși și nașteri. A fost martora multor momente extraordinare, dar niciunul nu se compară cu acesta.

naștere căiță

naștere căiță

„O naștere magnifică”

Despre venirea pe lume a lui Niels, Katie scria:

„Mă tot uitam la ziua din calendar, verificam telefonul să nu fie pe silent și m-am întrebat cu ce at putea fi diferită nașterea aceasta pentru fiecare dintre noi. Acest copil fost conceput, deși prea că nu există nicio șansă… Și chiar avea să se arate a fi diferit de toți ceilalți frați. 

Julie, mama lui, a fost mai multe „travalii false”. O mulțime de alerte m-au ținut în priză, cu aparatul foto pregătit și gata să țâșnesc pe ușă. (…) Crd că eram cu toții puțin bulversați. A suportat contracțiile, travaliul cu o forță impresionantă. Și într-o suprinzătoare liniște.

A născut în patul ei. La Niels, al patrulea copil al ei, a fost o naștere cu căiță! I-am văzut atunci forța.. La două ore după ce a născut, era în pat, îl aăpta pe nou-născut și îl ajuta la teme pe cel mai mare dintre copiii ei. Ceilalți doi erau în paturile lor.

Iar Julie emana calm și încredere pentru toți

Îți mulțumesc, Julie, din toată inima pentru că m-ai invitat încă o dată să îți fiu alături la naștere. sunt atât de recunoscătoare! <3 „

Naștere cu căiță, pe scurt

Este un fenomen extrem de rar și, cum spuneam, bebelușul se naște cu tot cu sacul amiotic. Care rămâne intact. În marea majoritate a cazurilor, forța contracțiilor și mișcările bebelușului duc la ruperea sacului amniotic. Este momentul în care „se rupe apa”. Dar asta nu se întâmplă întotdeauna și atunci vorbim despre o naștere cu căiță. De cele mai multe ori, e vorba de bucăți ale membranei sacului amniotic. Dar există și situații absolut excepționale – precum al lui Niels – când bebelușul se naște, practic, în sacul amniotic. Cu el intact în jurul său.

Poate ți-ar plăcea și povestea asta, tot despre o naștere cu căiță: Bebelușul nu-și dă seama că s-a născut. Un fenomen extrem de rar, un caz la 80.000 | VIDEO

 

 

Comentarii Facebook

Scris de Irina Lazar

naște

Agonie, apoi Bebe e brațele mamei! Privește cum naște această minunată femeie | VIDEO

tantrum

„A plâns disperat o oră fiindcă nu l-am lăsat să își facă sendviș cu muci”. 10+ motive nebunești de tantrum